BOLNICA ČAKOVEC Kirurgija I uskoro u novom i modernom ruhu

U utorak u Županijskoj bolnici Čakovec novinari su upoznati s provedbom projekta ‘Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije’.

O tome su na konferenciji govorili Robert Grudić, dr.med., ravnatelj Županijske bolnice Čakovec, Matija Posavec, mag.ing., župan Međimurske županije i mr.sc. Ana Kralj, voditeljica projekta.

U sklopu prve službene konferencije za novinare upriličeno je i potpisivanje ugovora s izvođačima radova koji se odnose na početak izvođenja građevinskih radova na rekonstrukciji odjela Kirurgije I.

Ugovore su potpisali predstavnici tvrtki koje će biti zadužene za pojedine segmente realizacije projekta. To su ugovor o javnoj nabavi građevinskih radova na rekonstrukciji odjela Kirurgije I s tvrtkom PROJEKT INŽENJERING d.o.o., ugovora o javnoj nabavi usluga građevinskog stručnog nadzora za rekonstrukciju prostora DK (Kirurgija I) i za rekonstrukciju i dogradnju objekta Paviljon III – sa subjektom VIZEX d.o.o. i ugovor o jednostavnoj nabavi voditelja investicijskog projekta s tvrtkom MEĐIMURJE – INVESTA d.o.o.

Cilj projekta ‘Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije’ je rekonstruirati i opremiti prostor Županijske bolnice Čakovec kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji, a ciljnu skupinu projekta čine pacijenti Dnevne bolnice i Dnevne kirurgije, ali i svi ostali pacijenti Županijske bolnice Čakovec.

Kako je rekao ravnatelj bolnice, ova rekonstrukcija će u jednom dijelu pacijentima donijeti najbolji mogući smještaj s dvokrevetnim sobama s tušem i WC-om, klimatizirani dio, izolaciju i sve ostalo.

– Ono što je još važnije dobit će se kvalitetna oprema za operacije to znači da će se u svakom segmentu biti povećana kvaliteta rada i boravak naših pacijenta u ustanovi – istaknuo je te je dodao kako će ova modernizacija biti jedna od bitnih segmenata ostanka liječnika u ustanovi, a i priliv novih sa strane.

Župan Posavec je naveo kako je projekt vrijedan 65 milijuna kuna, od čega je 50 milijuna bespovratnih europskih sredstava, a 15 milijuna će u njega uložiti Međimurska županija iz svoga proračuna i to za adaptaciju u građevinskom dijelu, vrijednosti 30 milijuna te nabavku opreme za bolnicu u vrijednosti od 35 milijuna kuna.

– Kada k tome pridodamo da se svake godine iz proračuna Međimurske županije 11 milijuna kuna ulaže u opremu bolnice, kada se doda izgradnja nove zgrade Doma zdravlja i europske projekte koje smo dobili u nabavci opreme u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i sanaciju ambulanata, dolazimo do 100 milijuna kuna koje smo uložili u zdravstveni sustav – podvukao je župan.

Naveo je kako 83% Međimurki i Međimuraca koristi usluge Županijske bolnice Čakovec te želi da naši ljudi imaju vrhunske, europske uvjete, a na bazi toga će se zasigurno smanjiti odlazak liječnika, a već su u nju došla dva nova.

Radovi započinju idući tjedan na prvom dijelu projekta, rekonstrukciji Kirurgije I za potrebe dnevne kirurgije i trajat će oko tri mjeseca – istaknula je voditeljica projekta te dodala kako će početi i postupak javne nabave za radove na Paviljonu 3, rekonstrukciji za potrebe Dnevne bolnice.

– Cijeli projekt bi trebao trajati 3 godine. Sve skupa bi trebalo završiti na proljeće 2020. godine kada će biti završeni građevinski radovi i u cijelosti opremljeni prostori, a što znači da će biti na usluzi građanima, a isto tako i osoblju bolnice koje će raditi s kvalitetnijom opremom, a što je važno za njihovu motivaciju – rekla je na kraju.

Europski novac je osiguran iz Fonda za regionalni razvoj.Ugovor s Ministarstvom potpisan je 24. koloovza 2017. godine, te su odmah nakon toga pokrenuti postupci javne nabave kojima započinje provedba projekta.

Ovom skupu su nazočili: dr. sc. Sandra Oslaković, dr. med. zamjenica ravnatelja ŽB Čakovec, Mladen Novak, dipl.ing., predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije, Zvonimir Marić, voditelj infrastrukturnog odjela, predstavnik SAFU-a, dr.sc Sonja Tošić-Grlač, predsjednica Upravnog vijeća ŽB Čakovec, Dalibor Puhar, projektni manager, predstavnik SAFU-a, Darko Horvat, dipl.ing., saborski zastupnik, predstavnici REDEA-e te predstavnici izvođača radova potpisnici ugovora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije