MURSKO SREDIŠĆE Manje kamiona, ali kilometarske kolone

Prema podacima Policijske postaje Mursko Središće, promet vozila i putnika na Graničnom prijelazu Mursko Središće – Petišovci je u opadanju što bi trebalo biti olakšanje za sve sudionike u prometu kao i žitelje glavne središćanske ulice i dijela naselja Štrukovec, koji posljednje dvije godine trpe svakodnevni teror teških kamiona i drugih vozila za prevoženje određeneog tereta.

Središćanska policija u rujnu je zabiliježila prijelaz 96.807 vozila što je za 1,69 posto manje nego u kolovozu kada je zabilježen 98.481 putnik. U rujnu je granični prijelaz prešlo 250.338 putnika, odnosno 3,52 posto mnaje nego u prethodnom mjesecu kada ih je bilo 357.784.

U rujnu 2016. godine granicu je prešlo 259.496 putnika te 98.481 vozilo što je u obadva slučaja manje nego ove godine. Unatoč relativno povoljnim statističkim pokazateljima ovog trenutka promet u središćanskoj glavnoj ulici odnosno na državnoj cesti DC 204 odvija se s poteškoćama jer se obavlja rekonstrukcija njezinog kolnika, te dolazi do zastoja u prometu koji je reguliran prometnom signalizacijom.

Problemi u prometu na cesti DC 204 kroz Mursko Središće su veliki u pojedinim trenucima gotovo u kolapsu, jer se zbog regulacije prometnom signalizacijom (semafor) znaju stvoriti gotovo kilometarske kolone vozila, posebno teških kamiona.

Jučer od 15 do 16 sati na ulasku u grad iz smjera Čakovca kolona je bila od izlaska iz Sitnica do mjesta radova na sredini Ulice Josipa Broza Tita, a slično je bilo i jutros.

Do kada će radovi potrajati ne zna se, jer kako su nam kazali radnici dolazi do zastoja u dovoženju asfalta pak se i vrijeme radova produžava. Od najavljenih mjera o zabrani, pa kasnije i o prekategorizaciji središćanskog graničnog prijelaza za sada nema ništa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije