ISKUSNI INŽENJERI STROJARSTVA pridružili se TICM-ovoj zajednici

Rujan je bio mjesec kad je TICM-ova zajednica dobila nekoliko novih članova. Osim informatičkih poduzeća, pridružilo nam se još jedno poduzeće koje je fokusirano na metaloprerađivačku industriju kao najjaču u Međimurju.

Ivan Peharec, diplomirani inženjer strojarstva i vlasnik poduzeća PEHAREC j.d.o.o. s velikim iskustvom u metalskoj struci, odlučio je preseliti svoje poduzeće i obitelj iz Dubrave Pušćanske u Čakovec nakon što je više od godinu dana gradio poslovanje gotovo isključivo s međimurskim metaloprerađivačkim poduzećima.

Poslovni inkubator TICM-a je odabrao kao mjesto s najpovoljnijim uvjetima za daljnji razvoj poslovanja. Ivan je prije osnivanja vlastitog poduzeća radio za velika i ugledna poduzeća, primjerice Končar Energetski Transformatori i Siemens.

– Kako je Siemens AG većinski vlasnik poduzeća Končar Energetski Transformatori, za vrijeme rada u poduzeću, školovao/educirao sam se i u velikim postrojenjima Siemensa u Nürnbergu, Linzu, Weizu i drugim europskim gradovima. To iskustvo bilo mi je iznimno korisno za daljnji razvoj karijere – rekao nam je Ivan o svojem karijernom putu.

U tim je postrojenjima bio zadužen da svaki isporučeni proizvod od strane dobavljača metalnih dijelova, bude isporučen u skladu s tehničko dobavnim uvjetima krajnjeg klijenta tj. kupca. Na osnivanje poduzeća odlučio se zbog prilike koja se javila na tržištu i na poticaj kolega iz velike poslovne grupacije SGB-SMIT Group specijaliziranom za proizvodnju i ugradnju energetskih transformatora.

Osnovna djelatnost novoosnovanog poduzeća je kontrola/pregled transformatorskih kotlova koji moraju biti isporučeni sukladno zahtijevima kupca, ispitivanje NDT metodama (eng. Nondestructive testing, postupak nerazornih ispitivanja) te izrada zavarivačke dokumentacije. Prisutni su u svim ključnim fazama izrade transformatorskih kotlova: probnoj montaži, pregledu nakon pjeskarenja (prije bojanja), pregledu nakon bojanja te pregledu prije isporuke.

Osim Ivana, razvoju poduzeća svojim znanjem i radom pridonosi i magistar inženjer strojarstva Andrija Goričanec. Suradnja između Andrije i Ivana započela je 2017. godine s ciljem poboljšanja kvalitete izrade transformatorskih kućišta i zadovoljavanja tehničko-dobavnih uvjeta postavljenih od strane SGB-SMIT grupe.

Andrija je završenim smjerom Konstruiranje i mehatronika iskustvo stjecao u Novom Feromontu d.o.o., jednim od najvećih poduzeća za izradu transformatorskih kućišta na području Međimurske županije i to na radnim mjestima tehnologa, voditelja odjela tehnologije te na funkciji tehničkog direktora.

Znanje, iskustvo i kontakti koje posjeduju Ivan i Andrija vrlo su traženi u Međimurju i široj regiji zbog razvijenosti metaloprerađivačke industrije, posebice u dijelu proizvodnje transformatorskih kotlova. Profesionalan pristup poslu i klijentima te uigranost tima garancija su daljnjeg uspješnog razvoja poduzeća PEHAREC j.d.o.o., a tome će sigurno pridonijeti i odabir TICM-a kao lokacije poslovanja.

– Sva poduzeća za koja radimo su u blizini, imamo sve potrebne preduvjete za neometani i kvalitetan rad, usto su tu dodatne pogodnosti, primjerice na izvoru smo informacija iz poslovnog svijeta, a polako postajemo i dio dinamične poslovne zajednice koja se ovdje razvija – kaže Ivan, a Andrija dodaje:

Oduvijek sam smatrao da je ovo što se događa i razvija u TICM-u odličan koncept. Okruženost poduzećima srodnih djelatnosti, postojanje zajednice, razmjena ideja te umrežavanje samo su neki od čimbenika koji ovaj koncept potpore poduzetništvu čine važnim.”

Ivanu i Andriji želimo puno uspjeha i u daljnjem poslovanju!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije