RESTORAN ZLATNI BREG Sedam zlatnih godina međimurske gastronomije

Prije sedam godina su Ivan i Biserka Tarandek u Zasadbregu otvorili restoran kojeg su nazvali Zlatni breg jer oboje su tako doživljavali brijeg na kojemu se nalazi njihovo gospodarstvo u sklopu kojeg je i restoran. A kako je uistinu breg zlatan, a jednako tako zlatan i restoran uvjerilo se tisuće njihovih gostiju.

Brijeg je lijep jer se s njega pruža pogled na veliki dio Međimurja, Prekmurja, Podravine, Varaždina te dijelova južne Mađarske, lijep je u svako doba godine, zrak je čist i zdrav i blizu je glavnih prometnica, a ipak daleko od svih gužvi današnjice. Jednostavno je lijep!

Restoran, odnosno njegova enogastronomska ponuda pak su raznovrsni, s naglaskom na tradicionalnu međimursku kuhinju i vinarstvo čemu doprinose ponajprije vlasnici Ivan i Biserka. Ivan je dugo godina radio u mesnoj industriji i fanatično je ambiciozan i poslovan, ali ujedno i vrlo susretljiva osoba koja cijeni svakog gosta, što oni prepoznaju i rado u Zlatni breg dolaze zbog njega.

Vrlo dobar je vinogradar i vinar, te svoje vino toči s ponosom. Biserka, pak je, ako ne najbolja, onda zasigurno među vodećim međimurskim kuhari(ca)ma, koja je kulinarstvo učila kod kuće u svojoj Markovčini, dosta i kod suprugove majke, potom u legendarnoj mačkovečkoj Međimurskoj hiži, a savršenstvo zanata stekla radeći u Gospodarskoj školi Prelog uz stalno usavršavanje, ali i očuvnjem tradicionalne domaće međimurske kuhinje, te blagim dodatkom europske pučke kulinarike.

Sada sve to daje svojim gostima, bili oni pojedinačni ili u grupama, kojih je zapravo i najviše (svadbe, rođendani, imendani, krstitke, obljetnice…). Tijekom cijele godine kuhinja koristi (priprema i poslužuje) sezonsko voće i povrće, od proljetnog mladog luka, trešanja i gljiva, preko ljetnih krastavaca, marelica i graška, jesenjih tikvi, grožđa i paprike do zimskog kiselog zelja, kompota i vina.

Mesna jela u Zlatnom bregu su rapsodija i odabir uistinu nije jednostavan, ali tu je da pomogne Ivanov i Biserkin unuk Abel Tarandek, koji je kelner (konobar) ali ne bilo kakav, nego Bajsićeva (Josip Bajsić) škola i kako sam kaže s kulinarstvom u genima.

Knjiga se može napisati o delicijama i emocijama u Zlatnom bregu (podrobnosti imaju na vlastitoj internetskoj stranici- ispisati zlatni breg) a prava slika može se vidjeti i doživjeti pohodom k njima svakog dana od 10 do 22 sata, te vikendom od 10 do 02 sata slijedećeg dana. Iz Zlatnog brega gosti odlaze sa: ‘Sve je bilo za pet, doći ćemo k vama opet’.

Isplati se doći u Zlatni breg u dragi Zasadbreg! Ako ne prije, za Martinje sigurno, jer Ivan priređuje trodnevne vinske svečanosti.

Povezani sadržaj
Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije