PREKATEGORIZACIJA Promet teških kamiona past će za 80 posto

Na jučerašnjem sastanku Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Mursko Središće, dotaknuta je i problematika vezana uz prometovanje teških kamiona kroz Štrukovec i Mursko Središće, odnosno preko Graničnog prijelaza Mursko Središće- Petišovci.

Ustvrđeno je kako se stanje ne mijenja i promet teških kamiona je i dalje velik i broji se u tisućama kroz mjesec dana. Gradonačelnik Dražen Srpak i načelnik Policijske postaje Mursko Središće mr.sc. Miljenko Vrbanec, kazali su kako se provode aktivnosti i potrebne radnje na prekategorizaciji Graničnog prijelaza Mursko Središće s međunarodnog na međudržavni prijelaz.

– Prekategorizacija se odnosi samo na teške kamione, dok za sve ostale sudionike, on ostaje međunarodni, naglasio je Srpak, dodavši kako na tome rade resorna ministarstva Hrvatske i Slovenije, kao i na drugim poslovima vezanim uz ovu problematiku.

Vrbanec pak je kazao, da kada se to ostvari, promet teških kamiona pasti za 80-tak posto i sve će biti lakše i ugodnije za žitelje ali i ostale sudionike u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije