Došli smo u Prekopu vidjeti tko proizvodi GOLFER – jedinstveni liker na svijetu

Fino i domaće ‘zgledi i diši’ dok vas put dnese ‘gor’, k’ Kelnerićima, gdje smo mi završili ovaj tjedan. Naravno, ciljano.

Smjestili smo se na skrivenoj terasi s pogledom na zelenilo, prirodu, mir i tišinu, na desetak metera od voćki kod kojih je i srna s lanadi iz obližnje šume svakodnevno dobrodošla na kruške, jabuke, šljive.

Upravo je kruška viljamovka, na naše iznenađenje, glavna baza onog što smo došli okusiti – voćnih rakija i likera Stanke i Mladena Kelnarića iz Prekope.

– Baza je bitna i nema kompromisa – pojasnio nam je Kelnarić.

Dok iz brojnih ustiju čujete pohvale za liker Golfer, onda vas interesira tko to i na koji način proizvodi.

– Prvo smo proizveli liker koji nas je zadovoljio, ali mu još nismo dali ime. Tu dolazi do suradnje s Toplicama Sveti Martin koji u svojoj ponudi imaju naše likere i voćne rakije te Hotelom Golfer, po kojem je na koncu jedan od naših proizvoda dobio ime i postao opće prihvaćen i tražen na tržištu, ispričao nam je Mladen Kelnarić.

Upravo iz Toplica brojni gosti koji kušaju naš liker, dolaze do nas da vide gdje se i tko to proizvodi ovaj ‘fini’ liker.

Kelnarići se drže one maksime – domaće je domaće. Od onog što nas je dočekalo, a nije trebalo – domaćeg mesa s tiblice iliti lodrice i prefinu, pomalo zaboravljenu zdiganu zlevanku s pekmezom, napravljenu prema bakinoj recepturi, a koji je baš netom ispekla Stanka, do likera i voćnih rakija.

Svoj voćnjak posadili su prije 22 godine, sedam godina čekali na plodove i od onda se bave poslom koji ih usrećuje i od kojeg žive.

Na naše pitanje koji su mu najtraženiji likeri odgovara: – Golfer i liker od višnje svakako.

Zamolili smo ga da nam otkrije sastojke u Golferu.

– Nije tajna od čega se Golfer proizvodi. Puno njih je pokušavalo imitirati okus Golfera, ali naravno da nisu uspjeli. Ja čak ni ne kušam likere drugih proizvođača jer ne želim kopirati, već se držim svojih okusa i načina proizvodnje, pa je zato primjerice Golfer kao takav – jedinstveni liker na svijetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije