PORAST BROJA putnika na međimurskim graničnim prijelazima

Sedmomjesečno izvješće o frekventnosti prelaska putnika preko graničnih prijelaza na svom području, predočila je Policijska uprava međimurska.

Kako je naglasio glasnogovornik međimurske policije Radovan Gačal, međimurski prijelazi ove godine bilježe porast broja putnika. U prvih sedam mjeseci ove godine, kroz Međimurje je u oba smjera prošlo 5,2 miljuna putnika, što je u odnosu na prvu polovinu prošle godine, porast za 12 posto.

Najprometniji prijelaz i dalje je Goričan 2, koji bilježi nešto više od 2 miljuna prijelaza, a zanimljivo je da je na prijelazu Mursko Središće zabilježen pad broja putnika pa je tako ove godine taj prijelaz prešlo 1,5 miljuna putnika, što je za 300.000 manje nego prošle godine u istom razdoblju.

Tijekom srpnja ove godine kroz međimurske je prijelaze ušlo i izašlo nešto više od 2 miljuna putnika što je povećanje za 23 posto u odnosu na prošlu godinu. Samo prošlog vikenda, tih je putnika bilo 260.000. Na novom graničnom prijelazu Goričan 2 u srpnju ove godine prešlo je nešto manje od 1,3 milijuna putnika što je za 48 posto više nego u srpnju prošle godine.

U posljednja dva vikenda, izlaz je nešto brojniji od ulaza, a spomenimo i da je Policijska uprava međimurska tijekom ovog ljeta, nakon dužeg vremena, angažirala sedam novih vježbenika granične policije, javlja Radio1.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije