AKTIVNOSTI LAG-a Međimurski doli i bregi tijekom mjeseca lipnja

Tijekom mjeseca lipnja LAG je sudjelovao na 19. Međunarodnom sajmu poduzetništva MESAP 2017. održanom u Nedelišću od 9. do 11. lipnja 2017. godine.

Na štandu LAG-a svoje proizvode i usluge predstavili su članovi OPG Vjeran Dolenčić, Accredo d.o.o., Udruga za promicanje kreativnosti ”Creative”, Udruga voćara, vinogradara i povrćara Sv. Martin na Muri, te Udruga pčelara Međimurske županije ”Agacija”.

U sklopu sajma, LAG je organizirao radionicu ”Mogućnosti financiranja projekata iz Programa ruralnog razvoja RH 2014 – 2020” s ciljem informiranja i jačanja kapaciteta za ruralni razvoj kroz provedbu projekata.

Radionicu su vodili predstavnici konzultantske tvrtke Bercon d.o.o. i Savjetodavne službe Međimurske županije, a tamo su prezentirane mogućnosti prijave projekata na natječaje Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. te na natječaje LAG-a kroz provedbu Lokalne razvojne strategije LAG-a 2014.-2020.

Osim aktivnosti na domaćem terenu, predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi su 9. i 10. lipnja sudjelovali u studijskom posjetu LAG-u Baranja zajedno sa predstavnicima drugih hrvatskih LAG-ova te srpskog LAG-a Panonski fijaker iz Sombora te je to bila izvrsna prilika za razmjenu iskustava, znanja i kontakata.

Tijekom dvodnevnog radnog druženja održana je radionica pod nazivom “Mogućnosti razvoja projekata suradnje vezano uz ruralni i vinski turizam” te je održana rasprava o provedbi lokalnih razvojnih strategija LAG-ova i provedbi projekata ruralnog razvoja. Predstavnici LAG-a su tijekom studijskog posjeta posjetili brojne OPG-ove, vinsku cestu, sajmove te su upoznati sa modelom socijalno poduzetničke zadruge začinske paprike.

Tijekom 28. i 29. lipnja ove godine LAG je sudjelovao na stručnoj radionici za LAG-ove na kojoj je raspravljena izmjena Pravilnika za podmjere 19.2 i 19.3 u okviru provedbe Mjere 19, Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., a s ciljem što bolje pripreme za provedbu spomenutih podmjera i jačanja kapaciteta LAG-ova.

Radionica je održana u Slunju uz domaćinstvo LAG-a Frankopan, a organizator je bio LEADER Mreža Hrvatske u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva, APPRRR-om i Ministarstvom poljoprivrede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije