Svakog ljeta nezadovoljni turisti, najčešće domaći, požale se na (pre)visoke cijene koje su ih dočekale na Jadranu.
Dok se neki čude kako netko može naplaćivati kavu u kafiću 30 ili 40 kuna, drugi poručuju da se treba samo malo potruditi i pronaći neki drugi kafić gdje su cijene prihvatljive.
Cijenama je ostao razočaran i Nikola Lesar, pobjednik MasterChefa koji živi i radi na Tajlandu. On se, kako je napisao na Facebooku, nakon dvije godine vratio u Hrvatsku i požalio istog trena.
– Žlica maslinovog ulja 10 kuna! Kila brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cijenu. Ledena kava, koja nikad nije bila naručena, 80. Jad i sramota – napisao je Lesar koji je posjetio jedan restoran na Rabu.
Iznos na računu premašio je 2700 kuna, no na meniju su bili škampi, brancin, biftek, vino, pivo, pjenušac…
Mnogi su mu u komentarima poručili kako bi prvo trebao pogledati cijene prije nego se odluči hoće li jesti u restoranu, a drugi poručuju da za toliki popis cijene nisu pretjerane.