PROMET Odmah nakon prosvjeda Srpak odjurio u Zagreb, evo što su dogovorili

Odmah nakon prosvjeda koji je održan danas (ponedjeljak) gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i pročelnik Ureda grada Miljenko Štefanić održali su sastanak u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture na kojem su nazočili pomoćnik ministra Josip Bilaver, državni tajnik Tomislav Mihotić, predstavnici ministarstva Dražen Antolović i Željko Majstorović tepredstavnici Hrvatskih cesta Tomislav Cvetko i Davorka Mujkanović.

>>> PROSVJED KOD GRANICE ‘Pucaju zidovi i truju nas plinovima’
>>> FOTO Prosvjed protiv prometovanja teških kamiona u Murskom Središću

Sastanak je bio na temu izrade potrebitih studija projektne dokumentacije, te izvora financiranja za gradnju novog mosta i zaobilaznice. Predstavnici Hrvatskih cesta izvijestili su da će kroz dva dana biti javno otvaranje ponuda za nabavu izrade Studije izvodljivosti novog mosta i zaobilaznice.

Pomoćnik ministra Josip Bilaver zbog samog kasnijeg financiranja zatražio je od predstavnika Hrvatskih cesta da se u studiju, o crnim točkama u prometu u Republici Hrvatskoj zbog svih aspekata koje prate ovaj problem, uvrsti i ovaj prometni pravac, a što je temelj za moguće buduće financiranje toga projekta iz EU fondova.

Također je zatraženo da se studija izvodljivosti radi na način koji neće priječiti buduće financiranje gradnje novog mosta i zaobilaznice. Na sastanku je bilo i razgovora o brzoj mjeri, a to je ograničenje prometa cestom D 209 za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne nosivosti, te su se oko toga proanalizirali svi mogući aspekti takve odluke, a o ćemo će se znati više idućih dana.

Svi sudionici sastaka svjesni su složenosti prometne situacije ovom prometnicom te su spremni na brzo djelovanje u rješavanju tog problema.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije