PITALI SMO POREZNU Koliko će Međimuraca i kada dobiti povrat poreza?

Na adresu Porezne uprave poslali smo upit vezano uz povrat preplaćenog poreza. Zanimalo nas je: Koliko građana u Međimurskoj županiji ima pravo na povrat poreza na dohodak? Koliko se očekuje da će Međimurci dobiti povrat poreza? Kada će građani dobiti privremena rješenja na svoje adrese i kada mogu očekivati uplatu preplaćenog poreza na svojim računima?

Evo što kažu u Poreznoj upravi.

‘Sukladno odredbama Zakona o porezu na dohodak Porezna uprava će privremena porezna rješenja o utvrđenim godišnjim dohocima ostvarenim u 2016. godini te razlici poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak za uplatu ili povrat dostaviti poreznim obveznicima prema adresi njihova prebivališta iz službenih evidencija kojima raspolaže do 30. lipnja 2017. godine.

Protiv ranije navedenih poreznih rješenja donesenih na temelju izračuna godišnjeg poreza na dohodak i prireza porezu na dohodak od strane Porezne uprave, porezni obveznici mogu podnijeti prigovor najkasnije do 31. srpnja 2017. godine.

Porezni obveznici kojima je utvrđena razlika poreza i prireza na dohodak za uplatu su obavezni dužnu razliku uplatiti najkasnije do 31. srpnja 2017. godine, dok će razlika više uplaćenog poreza i prireza na dohodak biti isplaćena tijekom kolovoza 2017. godine.

Vezano uz pitanje o broju obveznika-građana koji na području Međimurske županije imaju evidentirano prebivalište/uobičajeno boravište izvješćujemo Vas da je do današnjeg dana za ukupno 27.310 poreznih obveznika-građana proveden postupak utvrđivanja godišnjeg obračuna poreza na dohodak za 2016. godinu.

Također, procjenjuje se da će iznos povrata više uplaćenog poreza i prireza na dohodak biti u okvirima prošle godine kada je izvršeno ukupno 26.650.703,19 kuna povrata više uplaćenog poreza i prireza na dohodak.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije