ZATVORIT će se od 80 do 100 prodavaonica Konzuma

Predsjednik uprave Konzuma Slavko Ledić u Supetru na otoku Braču izjavio je kako se planira zatvaranje 80 do 100 trgovina, a u planu je i otpuštanje radnika.

“Svake godine optimizirali smo našu prodajnu mrežu, a neke prodavaonice s obzirom na strukturu stanovništva zatvarali smo. Ove godine ćemo to intenzivno raditi jer nam je u fokusu profitabilnost prodavaonica. Zatvorit ćemo određeni broj prodavaonica, ali ljude ćemo zbrinuti sukladno zakonu. Zatvorit ćemo od 80 do 100 prodavaonica”, kazao je Ledić, koji je s izvanrednim povjerenikom Agrokora Antom Ramljakom otvorio Super Konzum u Supetru.

“Neće se dogoditi nikakva velika drama” Ledić je objasnio kako se ide u proces restrukturiranja mreže, koja mora biti profitabilna. “Bit će otpuštanja jednog dijela radnika u prodavaonicama koje će se zatvoriti, ali radit će se na zbrinjavanju sukladno kolektivnom ugovoru. Jedan dio radnika ići će u druge dućane. Mislim da se neće dogoditi nikakva velika drama”, kazao je Ledić odgovarajući na pitanja novinara.

Istaknuo je kako su trgovine Konzuma uoči turističke sezone pune.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije