MAMIČINA ŽETVA Nabrusite kose i Japičinim vlakićem dođite u Pušćine!

Nakon dvije, vjerujemo uspješne, danas je u Restoranu Mamica u Pušćinama najavljena još jedna spektakularna Mamičina žetva, ponuda kada je turistička manifestacija u pitanju pa je stoga zamjenica međimurskog župana Sandra Herman i predsjednica TZ Međimurske županije na konferenciji izrazila ponos i veselje što su turističke manifestacije u Međimurju sve kvalitetnije i što se njena turistička ponuda širi izvan granica Županije i države.

>>> Program Mamičine žetve (PDF)

– Turistička zajednica Međimurske županije kao i županija je prepoznala ovu manifestaciju kao i sinergiju javnog i privatnog sektora – naglasila je Herman kada je u pitanju ovaj događaj. Priliku da govore o jednoj proširenoj ponudi Žetve na konferenciji su imali govoriti, osim spomenute Sandre Herman, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, predsjednica TZ Nedelišće Martina Kofjač te supružnici Nedeljko, Sandra i Žarko Nedeljko, vlasnici Mamice, odnosno popularno zvani Mamica i Japica.

Prema njihovim najavama ovogodišnja manifestacija, koja će biti 1. srpnja, morala bi i mogla biti po mnogo čemu zapamćena jer će se u njezinu realizaciju, kako su rekli Dania i Kofjač, sa svim svojim snagama, mogućnostima i potencijalom uključiti Općina Nedelišće sa svojom TZ na ponos Općine. Dania se zahvalio svima koji se uključili u ovu manifestaciju. Posebnu županu Posavecu, Gradu Čakovcu i Gradu Varaždinu.

Uvodeći nas u program žetve Sandra Nedeljko je kazala kako će se žetveni ‘obred’ obaviti na njihovoj parceli koja se nalazi iza restorana, a sama je parcela okrenuta prema istoku.

– Program smo koncipirali puno bolje i drugačije nego prethodnih godina. Ujutro krećemo u 9 sati vođenom jutarnjom meditacijom, pozdrav suncu. Stoga ljude preko nje pozivamo na spoj s prirodom i opuštanjem. Nakon toga slijede radionice za djecu, seoske igre uz pomoć članova KUU Seljačka sloga Nedelišće.

Tradicionalni prikaz žetve je u 11 sati što će učiniti članovi KUU Seljačka sloga Nedelišće što će zainteresirani moći probati, dok je za 18 sati natjecanje žetalačkih skupina – pojasnila je i dodala kako je tijekom dana pripremljeno niz atraktivnih aktivnosti vezanih uz žetvu.

Žarko Nedeljko je rekao kako u 10 sati započinje emisija HR2 Sunce na prozorčiću u kojoj će gostovati Mirko Fodor s gostima. Posebno je najavio ‘svoj’ ‘Japičin vlakić’.

Bit će to turističke linije koje će imati relacije Pušćine – Čakovec, Pušćine – Varaždin i Pušćine – Nedelišće koji će biti obogaćen s po četiri pjevača i tamburaša. Imat će svoj vozni red. Cijena vožnje je 30 kuna. To ustvari nije ulaznica već konzumacija.

– ‘Ekskluziva’ je u svemu tome je što smo je uspjeli povezati s TZ Varaždina odakle će vlakić kretati s Trga bana Jelačića, dok će vlakić u Čakovcu startati ispred TZ koji kasnije vozi na Jug pa u Savsku Ves. Što se tiče ‘ture’ Nedelišće ona će ići kroz G. Hrašćan-Trnovec-Macinnec-Črečan-Dunjkovec – pojasnio je Nedjeljko i dodao kako će rasporedi odlaska i dolaska vlakića biti obznanjeni idući tjedan. Dodao je kako je cilj uvođenja vlakića da ljudi što manje dolaze automobilima na odredište.

Moderator konferencije Ivan Goričanec je naznačio kako je namjera ove manifestacije da uskoro postane drugo štrigovsko Urbanovo. – Nabrusite kose i dođite 1. srpnja u u Pušćine! – poruka je organizatora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije