MURKOM Novi traktor s opremom za komunalno poduzeće

Grad Mursko Središće u veljači ove godine javio se na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja te je aplicirao s projektom kupnje komunalnog traktora s priključcima (2 malčera, ralice za snijeg i prikolica), a Ministarstvo je isti prihvatilo te sufinanciralo sa 150.000,00 kuna, dok je visina ukupnog ulaganja 247.955,31 kuna.

Grad Mursko Središće je u fazi pripreme za početak rada novoosnovanog komunalnog poduzeća ‘Murkom’ čije će sjedište biti u Hlapičini, ova oprema će biti od velike koristi za održavanje javnih površina.

Na pozivnom natječaju za jednostavnu nabavu najpovoljnija ponuda je bila od poduzeća Panex- AGM d.o.o. u visini od 247.955,31 kuna, te je temeljem zaključka kolegija izdana narudžbenica za nadevenu komunalnu opremu.

Traktorom će upravljati komunalni djelatnici Saša Kolenko i Zvonko Rajf, a od velike pomoći je i vlasnik OPG Zobić Miljenko koji ih besplatno educira za rad s novim traktorom marke Belarus te već spomenutim priključcima.

Za takvu vrstu poslova uglavnom malčiranja grad je dosad koristio vanjske usluge, te će se time postići značajnije uštede za gradski proračun. Komunalni djelatnici bit će upućeni na polaganje zaštite na radu za upravljanje tim strojevima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije