KRENULI U AKCIJU Mursko Središće želi svoj gradski radio

U novom četverogodišnjem programu razvitka Grada Mursko Središće gradonačelnik Dražen Srpak uvrstio je i dobivanje frekvencije za radiopostaju – Gradski radio Grada Mursko Središće.

Na inicijativu gradonačelnika u srijedu, 7. lipnja u Agenciji za elektroničke mediji održan je sastanak s ravnateljicom Agencije Mirjanom Rakić, nekadašnjom televizijskom novinarkom Televizije Zagreb, kasnije Hrvatske radio Televizije, koja je za svoj kvalitetan rad primila i novinarsku nagradu Maja Miles. Na sastanku su uz ravnateljicu i gradonačelnika prisustvovali stručni suradnici koji su iskazali ekspeditivnost i koji su spremni pomoći u realizaciji tog projekta.

Agencija za elektroničke medije uputit će dopis prema HAKOM-u da se očituju da li postoji slobodna frekvencija za gradski radio, a ukoliko neće biti slobodne frekvencije pokrenuti će se postupak oko dogovora sa susjednim državama Slovenije i Mađarske o dobivanju iste. Po dobivanju odgovora Agencija će obavijestiti gradonačelnika o postupanju daljnjih koraka oko osnivanja gradskog radia.

Ukoliko postoji slobodna frekvencija Agencija za elektroničke medije raspisat će Poziv za iskazivanje javnog interesa za osnivanje gradskog radija na koji se mogu javiti udruge, građani, gospodarski i pravi subjekti, javne institucije i drugi. Po završetku poziva za iskazivanje javnog interesa Agencija će izraditi studiju isplativosti i raspisat će se Poziv za dobivanje koncesije na koji se mogu javiti sve pravne, fizičke osobe i udruge.

Gradski radio nedavno je osnovan i u Gradu Belišće, te će prema potrebi gradonačelnik Dražen Srpak stupiti u kontakt s gradonačelnikom Grada Belišća da na temelju njihovih iskustava u što kraćem roku ostvari dugogodišnju želju građana Grada Mursko Središće.

– Prvi koraci za osnivanje Gradskog radia Grada Mursko Središće su poduzeti, a uz stručnu pomoć ravnateljice i stručnih suradnika Agencije za elektroničke medije jedan od ciljeva u programu 2017. – 2021. godine nadamo se da će brzo biti ostvareni – kaže Dražen Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije