VIDEO I FOTO ‘Pobjeda, pobjeda…’ Vladimir Smrtić nije deložiran

‘Pobjeda, pobjeda…’ orilo se ispred zgrade u Ulici Ivan pl. Zajca 27 u Čakovcu nakon što je sudska ovršiteljica odustala od deložacije Vladimira Smrtića.

U pratnji policijskih djelatnika zatražila je od umirovljenika iz Čakovca da ih pusti u stan što je on odbio. Nakon toga ponovila je svoj zahtjev i bila ponovno odbijena te je Smrtiću i svima okupljenima izjavila kako odustaje od deložacije. Druga je to neuspjela deložacija u posljednjih devet mjeseci.

69-godišnjak iz Čakovca 1998. godine uzeo je kredit od 38.000 kuna u Štedno-kreditnoj zadrugi Cekin uz lihvarsku kamatu od 27 % godišnje. Dug je narastao na nevjerojatnih 1,1 milijuna kuna, a u međuvremenu je stan prodan na dražbi. Kako je rekao Smrtić nadao se pomoći pravne države i sustava, ali ona je izostala. Kroz suze radosnice zahvaljivao se svim članovima Živog zida koji su mu došli pomoći da sačuva jedinu nekretninu.

– Ovo je Hrvatska u malom. Ovdje nisu samo ljudi iz Međimurja, došli su iz Dalmacije, Slavovije, Istre, Zagreba, Zagorja, svi oni došli su pomoći čovjeku kojeg nikad nisu vidjeli. Hvala im svima od srca – poručio je ponosni Čakovčanin. Borbu protiv deložacije podržalo je 50-tak volontera i saborski zastupnici Živog zida; Ivan Vilibor Sinčić, Ivan Pernar i Branimir Bunjac.

Svi oni ukazivali su na mnoge nelogičnosti postupka, od lihvarskih kamata ŠKZ Cekin, koja je u međuvremenu otišla u stečaju, do nepodudaranja katastarskih čestica. Naime, na ovršnom nalogu je katastarska čestica 2480/63 dok je na ugovoru o kreditu založena čestica 2480/3.

Kako kažu u Živom zidu sve bi to jedan solidan odvjetnik pobio na sudu, ali si ga Smrtić nije mogao priuštiti i postao je žrtva pravosudnog žrvnja koji ne mari za malog čovjeka.

Za sada je Vladimir Smrtić dobio jednu bitku protiv sustava, no očekuje ga dugački rat s neizvjesnim ishodom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije