FOTO Poduzetnički sajam žena u Čakovcu

Treću godinu za redom u Čakovcu se održava sajam proizvoda koji su djelo ženskih ruku. Tako je danas prije podne u čakovečkoj zgradi Scheire, uz niz komplimenata ženama poduzetnicama, međimurski župan Matija Posavec otvorio sajam imena ‘Žena sam, poduzetnica sam’.

Sajam će biti otvoren i sutra, a na otvaranju je uvodno govorila Petra Kovačić, dopredsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova MŽ. Istaknula je kako im je kroz sajam namjera okupiti žene iz najrazličitijih područja djelatnosti, kao i onih koje se žele upustiti u poduzetništvo, s ciljem umrežavanja gospodarskog i financijskog sektor, institucija i civilnog društva.

– Razvoj ženskog poduzetništva u uskoj je vezi s razvojem demokratskog društva. Jesmo li uza sve činjenice koje govore u prilog ženskom spremni za rušenje predrasuda ?- upitala je. Kao odgovor dala je podatak o pozitivnoj zastupljenosti žena u gospodarstvu, žene su sferi poduzetništva još uvijek manjina.

Dodala je kako je društvo napredno onoliko koliko se daje podrška razvoju njegovih manjinskih skupina, a MŽ nedvojbeno prepoznaje tu potrebu. Izrazila je radost što je Povjerenstvo organizacijom tematskog sajma među prvima napravilo iskorak u provođenju mjera poticaja ženskog poduzetništva kao jednog od važnijih generatora gospodarskog rasta.

Ona je u ime Povjerenstva zahvalila MŽ, HOK i HGK na promociji ovog sajma.

Mladen Križaić, predsjednik Gospodarskog vijeća HGK – ŽK Čakovec, pozdravljajući skup, je izrazio zadovoljstvo što se u međimurskom gospodarstvu s godinama pojavljuje sve veći broj žena poduzetnica.

A dopredsjednica Županijske obrtničke komore Dragica Dominić, uz pozdrav i zahvalu ženama koje su se ovdje našle, je dodala kako bi se svi morali ugledati na žene i da bi tada naše gospodarstvo bilo znatno bolje i sigurnije.

Na svečanom otvaranju bili su saborski zastupnici Bernarda Topolko i Branimir Bunjac i bivši predsjednik Skupštine MŽ Mladen Novak kao predstavnici REDE-e.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije