GORIČAN Najavljena gradnja kanalizacije – priključak besplatan

Čelni ljudi Međimurskih voda posjetili su općinu Goričan i najavili skori početak gradnje sustava odvodnje. Početak gradnje najvećeg projekta do sada u ovoj općini, u središtu je interesa mještana Goričana.

Prezentaciju projekta aglomeracija Goričan-Donji Kraljevec izvršio je direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak i njegov najbliži suradnik koji operativno vodi izgradnju sustava kanalizacijskih mreža u Međimurju Dario Ban.Uz predstavnike udruga, nazočni su bili i načelnik općine Goričan Mario Moharić, njegov zamjenik Ivan Blažek i predsjednik Općinskog vijeća Andrej Blagus.

Na prezentaciji je iznesen podatak da je vrijednost projekta 77 milijuna kuna, da izgradnja kanalizacije u Goričanu kreće u drugoj polovini 2018. godine, te da će trajati dvije godine.

U narednih nekoliko mjeseci rješavat će se imovinsko pravna pitanja za trasu kuda će prolaziti cijevi i prepumpne stanice. Većinski dio troška projekta 70 posto, financira EU, dok bi na Općinu Goričan otpalo 4% cjelokupne investicije.

Ono što je najviše interesiralo mještane bila je cijena priključka, te je tako izneseno da će za sva domaćinstva priključak na kanalizacijsku mrežu biti besplatan, za razliku od onih gradnji iz prijašnjeg vremena, prije europskih fondova kada su priključci koštali desetak tisuća kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije