EU FONDOVI Sobočan interijeri i DIA pozitivni primjeri korištenja sredstava

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao nacionalno tijelo odgovorno za koordinaciju informativnih i obrazovnih aktivnosti u korištenju europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI fondova) u sklopu tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna organizira ‘Dane otvorenih vrata EU projekata’ u razdoblju od 6. do 13. svibnja.

Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA u srijedu je organizirala okrugli stol pod nazivom ‘Potpore EU za poduzetnike Međimurske županije – iskustva i prilike’. Već nekoliko godina hrvatski poduzetnici su prihvatljivi korisnici EU sredstava za svoje projekte razvoja poslovanja.

Okrugli stol koji je održan bio je prilika za kvalitetnu raspravu, postavljanje pitanja, detektiranje problema, razmjenu iskustava i savjeta te dobivanje korisnih informacija o temi koja je uvijek u vrhu zanimanja. Na početku, kratka predstavljanja najvažnijih poduzetničkih natječaja koji su otvoreni ili su u najavi.

Zanimljiva su bila i izlaganja dvaju poduzetnika koji su prošli iskustvo osmišljavanja, prijave i provedbe projekata financiranih od Europske unije. Sobočan interijeri d.o.o. – poduzeće za proizvodnju namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda za poslovne i prodajne prostore iz Murskog Središća u posljednje vrijeme bilježi velike uspjehe u razvoju i rastu poslovanja. Svoja iskustva s EU natječajima za poduzetnike predstavio je osnivač i direktor poduzeća Franjo Sobočan.

Ali, nisu sredstva EU predviđena samo za male i srednje, mahom proizvodne tvrtke. Otvorene su mogućnosti da se i mikro poduzetnici iz ostalih djelatnosti pojave kao korisnici potpora. Primjer takvog poduzeća je DIA d.o.o. – obiteljsko mikro poduzeće iz Nedelišća, koje je uspjelo za svoj arhitektonski ured u dva navrata ostvariti potpore za projekte razvoja poslovanja, iz nacionalnih i EU sredstava.

O tome je govorila direktorica poduzeća Vesna Vrbanec. Uz aktivno sudjelovanje publike i relevantne sugovornike bio je ovo zanimljiv i koristan događaj. Bili su prisutni Darko Horvat, saborski zastupnik i kandidat za župana te župan Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije