PEKLENICA Društveni dom postat će Dom kulture

Gradonačelnik Dražen Srpak u ime Grada Mursko Središće i Igor Tekeli u ime tvrtke ‘Tekeli projekt inženjering’, jučer (srijeda) su u Peklenici potpisali ugovor o uređenju Društvenog doma u Peklenici.

Vrijednost ugovorenih radova je 300.000 kuna, a podrazumijevaju uređenje potkrovlja doma, te druge poslove, ove sada već treće etape. Gradonačelnik Srpak kazao je kako će radovi započeti za petnaestak dana, a trebaju biti dovršeni za oko dva mjeseca, te kako se na raspisani natječaj javio jedino ‘Tekeli projekt inženjering’ iz Murskog Središća. Dodao je kako je do sada u adaptaciju i uređenje doma uloženo 750.000 kuna, te da je potrebno još 500.000 kuna kako bi dom bio u potpunosti dovršen.

Ivana Maltarić, predsjednica VMO Peklenica, koja je uz članove pekleničkih udruga, klubova i društava nazočila ovom događaju kazala je kako se dom uređuje upravo za potrebe i bolje uvjete svih onih koji ga sada koriste, ali to će nakon uređenja biti mnogo ugodnije i kvalitetnije, te kako vjeruje da će jednog dana ovaj dom postati svojevrsni peklenički Dom kulture ili Centar za kulturu.

Dodala je kako se tijekom radova cijeli dom neće iznajmljivati za obiteljska, omladinska i druga slavlja ili zabave, dok će dvorana biti na raspolaganju, no sve se mora dogovoriti s njom ili Mjesnim odborom. Boravak gradonačelnika Srpaka u Peklenici, predstavnici udruga iskoristili su za pitanja navezana uz pristup području rijeke Mure te komunalne problematike u tom dijelu naselja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije