FOTO U Goričanu otvoren projekt ‘Two Rivers one Goal’

Na Praznik rada u Goričanu se održala velika svečanost povodom prve konferencije i početka projekta ‘Two Rivers one Goal’ vrijednosti 6,4 milijuna kuna ili 840.000,00 eura.

Svečanost su uveličali uz mještane Goričana kojih je bilo preko 700, mađarski i hrvatski načelnici općina, visoki mađarski državni dužnosnici i to državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mađarske – Peter Cseresnyes, zamjenik župana mađarske županije Zala Bene Csaba, šef zajedničkog tajništva Interreg Mađarska-Hrvatska dr. Marton Szucs, tajnik mađarske Veterinarske komore dr. Atila Kos, a bili su tu i predsjednik Županijske skupštine Međimurske županije Mladen Novak i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Pozdravne riječi i prvomajsku čestitku svim Gorčencima i gostima uputio je predsjednika EGTS Mura regija i načelnik općine Goričan Mario Moharić. Uz posebne pozdrave mađarskoj delegaciji, zahvalio je svima koji su zadnju godinu i pol radili na ovom projektu i svojim doprinosom omogućili da je ovaj projekt dobio zeleno svijetlo od Europske unije.

Pozdravne riječi uputio je i potpredsjenik EGTS Mura regija i načelnik Serdehelja Ištvan Tišljer, dok je sam projekt predstavila Leonarda Tarandek. Voditelj zajedničkog tajništva Interreg Mađarska-Hrvatska dr. Marton Szucs čestitao je svima koji su radili na projektu i zaželio uspješnu provedbu kao i uspjehe na budućim projektima.

Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Mađarske Peter Cseresnyes istaknuo je da se kao zastupnik u mađarskom Parlamentu puno bavio pitanjima napretka regije uz Muru te da se dobro upoznao s problemima ovog područja još kao gradonačelnik Nađkaniže.

Peter Cseresnyes dao je punu podršku svim članovima EGTS-a, zaželio uspjehe u budućim projektima i naglasio da se EU projektima, osim materijalnog dobitka za zajednicu, dobiva, što je još važnije, povezivanje i prijateljstva ljudi s obje strane rijeke Mure.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije