OBITELJ KLANFAR opet pred deložacijom, u obranu doma stigao i Pernar

Obitelj Klanfar, Draga i Vitomir, opet se nalazi pred deložacijom iz svog doma, smještenog u Zagrebačkoj ulici, broj 9, u Varaždinu. Rezultat je to rješenja Općinskog suda u Varaždinu koji je za današnji dan, 20. travanj, zakazao deložaciju.

U obranu njihova doma stigla je i stranka Živi zid, kao i predsjednik te stranke Ivan Pernar.

Prva deložacija bila je 2015. godine, u lipnju, no do nje nije došlo.

Druga je bila zakazana za ožujak 2015. godine, no nju je spriječila sutkinja Jerka Huljev, kazavši kako bi deložacija lišila obitelj Klanfar jedinog doma i pretvorila ih u beskućnike.

No nakon godine dana i jednog mjeseca, deložacija je opet na rasporedu.

– Pitali smo Grad Varaždin no oni su nam rekli da oni nemaju ništa s nama, da mi moramo riješiti stvar s vlasnicima – kazala je Draga Huljev.

No izbor je nikakav, jer je njihova financijska situacija loša, svega 1900 kuna primanja mjesečno.

– I dalje nas planiraju iselit iz jednog dijela kuće samo. 44 kvadrata. Mi ne bi mogli funkcionirati u takvoj situaciji. Ostale bi sobe, no ako bi nam uzeli vodu, pa kako bi mi živjeli – dodala je Draga.

Kaže kako ih je kontaktirao odvjetnik i kazao da se nemaju čega bojati i da ovo stanje treba riješiti, no nije joj jasno što bi to trebalo značiti.

– Prevareni smo po svim pitanjima! Ako se gradu stanarina plaćala 60 godina, mislim da bi Grad morao reagirati. Kamo da idemo? Mi nemamo kamo? – kazala je Draga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije