MEĐIMURSKO PIVO Svoju pivovaru sada ima i Čakovec

Poznati pivski bloger Zoran Vitas u petak je posjetio čakovečku pivovaru i svoje utiske prenio je za Večernji list.

‘Unazad par godina znamo za BeerFest Sjever, pa se nakon njega pojavilo i Međimursko pivo koje je dolazilo iz Daruvarske pivovare, a sada Međimurje ima i svoju pivovaru i to upravo na mjestu gdje se održava BeerFest Sjever. Stari Hrast velik je objekt nedaleko središta grada gdje je smješten sasvim novi pogon etikete koju već znamo kao Međimurski Lepi Dečki a koja sada postaje i pivovarom.

Pogon je stigao iz Letine, kapaciteta je 12.000 litara mjesečno. Jasno, nije više ništa neobično da netko negdje otvori pivovaru, ali ovdje se ima još podosta toga za reći. Stigao sam u Čakovec prošlog petka na poziv marketingaša Starog Hrasta, pivovare i BeerFesta Sjever Kreše Biškupa.

Iako nisam probao njihov megaburger Bosanski predsjednik, mesnu platu kakvu tamo služe teško ćete pronaći u Zagrebu. A i ugodno je, atmosfera propisnog beergartena, toči se, naravno, Međimursko. Od pivovare ovdje očekuju dosta a rekao bih i s pravom.

Ako je suditi po Križevačkoj, šanse da se uspije velike su. A recept će biti otprilike isti. Krenut će se s lagerom, viennom, u koji se polažu velike nade za koje mislim da su opravdane, ranije sam već isticao kako dobar domaći lager može u nas polučiti gotovo trenutan rezultat.

No, osim vienne, u planu je i američki pale ale prigodno nazvan Kaj-El pri čemu je očito odakle je ime došlo – Kal-El znamo tko je, kaj je kaj ali uz to je i hommage nekada popularnom lokalnom pivu Kaj i tako – Kaj-El. Materijali su već pripremljeni, vizual je već prepoznatljiv, u sličnim tonovima kao i onaj kod Međimurskog, jedino ovdje dominira – međimurski Superman!

Dečki iz Međimurskog uče iz iskustava kolega, iz Kanade će stići mobilna punionica limenki a onda i sličan uređaj za boce. Plan je biti dostupan u što je moguće više mjesta sjeverne Hrvatske. Uz pivovaru, jedan će se prostor pretvoriti u kušaonu tako da ovdje imamo jedan ozbiljan objekt posvećen pivu dovoljnog kapaciteta da podrži jedan ozbiljniji festival te da u dobroj mjeri kroz vlastiti kanal isplati ovu investiciju.

Još, potvrđeno je da će se ovdje kuhati i Pulfer koji će tako moći doživjeti jedan pošteni restart i tako konačno oploditi sav trud koji su dečki uložili posljednju godinu i nešto više dana. Što se vlastitog proizvoda tiče, spravljat će ga jedno nama poznato ime zbog kojeg ne sumnjam da će proizvod biti i više nego dobar, a Biškup te vlasnik objekta Danijel Radek nadaju se kako će potražnja krenuti dovoljno dobro da broj djelatnika prijeđe sadašnji pet te se zaposli više kvalificiranog osoblja, odnosno iskusnijih pivara.

Nemam što reći, ostao sam malo iznenađen svime što sam vidio, očito je da će biti jako zanimljivo u Čakovcu sljedećih godinu dana. Cijeli članak pročitajte klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije