SVETI MARTIN Traži se kvalitetniji tretman EDEN i PPS destinacija

– Predlažemo da Hrvatska turistička zajednica i Ministarstvo turizma u svojim proračunima i planovima na poseban način vrednuju hrvatske EDEN i PPS destinacije, rečeno je na skupu svetomartinskih turističkih djelatnika.

Održana je 13. sjednica Turističkog vijeća i 7. sjednica Skupštine Turističke zajednice Općine Sveti Martin na Muri, na kojima su donijete odluke vezane na rad u 2016. godini. Franjo Makovec predsjednik Turističke zajednice, osvrnuo se na najznačajnija događanja u minuloj godini, te članove izvijestio o aktualnostima koje se odvijaju i događanjima koja slijede, poglavito one vezane uz najsnažniju destinaciju uz rijeku Muru kod Žabnika.

– Procjenjujemo da je na temelju skromnih prihoda koje ostvarujemo zadatak Turističke zajednice kao promotora razvoja i popularizacije turizma na području općine ostvaren. Povećan je broj noćenja i dolazaka turista za gotovo 15 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Predlažemo da HTZ i Ministarstvo turizma na poseban način vrednuju hrvatske EDEN i PPS destinacije koje zbog činjenice da su primile prestižno europsko priznaje zaslužuju značajnija sredstva za sufinanciranje svojih programa, ustvrđeno je na ovom skupu.

Prošle godine ostvareni su prihodi u iznosu od 811.275 kuna, a 843.777 kuna je potrošeno. Potom je u Skupštinu umjesto Dine Mimić imenovan Stanislav Kerman, a u Vijeće umjesto Dine Mimić imenovana je Mirna Mimić. Svo troje su zaposlenici LifeClass Terme Sveti Martin.

Donesena je i odluka o raspisivanju Javnog poziva za potpore turističkim događanjima u 2017. godini, kojom će se novčano pomoći najbolji projekti i programi. Na mjesto stručnog suradnika u Turističkoj zajednici zaposlena je mlada ekonomistica Roberta Perčić (na slici desno) iz Jurovca, koja će zajedno s direktoricom Ivanom Knez (na slici lijevo) voditi Ured zajednice, koji bi se uskoro trebao premjestiti na kat sjedišta općine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije