DOBRA PONUDA I POTRAŽNJA Početak proljeća na čakovečkom sajmu

Prva proljetna srijeda na čakovečkom sajmu bila je prava bajka, jer slika je bila uistinu kao rijetko kada, i neka nam je dopušteno kazati, ovoliko ljudstva i robe već davno, davno nije bilo.

Puno ljudi, različitih generacija, raspoloženja, želja i ciljeva, te tisuće raznih presadnica (flanaca), stare krame, jela i pića, starih prijatelja i pokazivanje odjeće, obuće, ali i šminke i frizura, kretalo i miješalo se sajamskim prostorom, kao pčele u košnici.

Svi oni koji redovito dolaze na sajam primijetili su kako u ponudi nije bilo peradi jer je na snazi zabrana držanja i prodaje zbog ptičje gripe.

Najviše je bilo presadnica proljetne salate (0,50kn/kom.), raznih trajnica (1 do 6 kn/kom.), paradajza i paprike (2-6 kn/kom), kao i raznog ukrasnog grmlja. Krumpir se prodavao od 1,5 do 2 kn/kg, pšenica, kukuruz, triticale i ječam od 1,40 do 1,60 kn/kg, luk 3 kn/kg, jabuke 20 do 30 kn/vreća, a mrkva, peršu i celer po 20 kuna vreća.

Bilo je puno raznog alata, držača (štilova), razne metalne galanterije, odjeće i obuće. Pečenjari su nudili jela s roštilja, kotlovinu i svih mogućih pića i napitaka. Bilo je i kućnih ljubimaca, na prodaju i poklon. Dan za pamćenje, jer svi su malo dali, a puno dobili. Dobili su darom krasnog i toplog vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije