OPĆINA SELNICA Započela izgradnja novog dijela groblja

Općina Selnica nastavlja s uređenjem općinskog i župnog groblja u Selnici te njegovim proširenju na lijevu stranu brijega gledano s glavnog ulaza na groblje, odnosno započela je izgradnja novog groblja koje će zadovoljiti potrebe za naredno stoljeće.

Upravo je očišćen teren s kojeg je odvezeno 140 kamiona korijenja i drugog drvenog otpada, što je općinski proračun stajalo 65 tisuća kuna.

Načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević, kaže kako općina ima obvezu izgraditi zajedničku grobnicu, za koju će krenuti postupak izrade idejnog projekta, te druge dokumentacije.

– Vjerojatno ćemo trebati izraditi i DPU groblja, zasaditi sadnice na prostoru groblja koje će imati tri ravne razine. Na ovom, novom dijelu groblja uredit će se mjesto za ukop urni kao i za zelene grobnice te druge potrebe, naglašava načelnik Vičević.

Podsjećam kako je općina nedavno izgradila novu mrtvačnicu, srušila dotrajalo raslinje i stabla, uredila staze među grobnim mjestima, te riješila pitanje vodovoda, odnosno postavila pipe za potrebe zalijevanja cvijeća i raslinja, te ovog trenutka selničko groblje spada u red najuređenijih u našoj županiji.

Površinu (šumarak, grmlje i travnjak) općina je kupila pretprošle godine za 50-tak tisuća kuna od privatnih posjednika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije