POZITIVNA PRIČA Ragusa u Čakovcu otvorila novi pogon tjestenine

Poduzeće Ragusa d.o.o je uspješno provelo projekt PaSta – koji je projekt ulaganja u proizvodno skladišni prostor i novu tehnologiju koji je započeo s provedbom u mjesecu rujnu 2015. godine, a danas je na svečani način otvorio vrata.

Tom činu su nazočili najviši državni, županijski i gradski dužnosnici predvođeni ministrom poljoprivrede RH Tomislavom Tolušićem i međimurskim županom Matijom Posavcem. Tu je bio Mato Brlušič, izaslanik predsjednice RH, predstavnici Ministarstva gospodarstva i poljoprivrede. Skupu se odazvao saborski zastupnik i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, Vjeran Vrbanec, predsjednika Uprave HAMAG-BICRO-ai mnogi drugi poglavito poslovni partneri tvrtke Ragusa d.o.o.

– Sve što smo imali u početku našeg rada bili su mišići i volja. Počeli smo u jednoj prostoriji, sličnoj garaži, u Pušćinama – započeo je svoju poslovnu priču direktor tvrtke Ilija Raguž. Priča je ispričana na način koji bi trebao mnogima, pogotovo mladima, poslužiti primjerom. Preskočit ćemo bremenite godine razvoja tvrtke i usredotočit se na riječi direktora:

– Nemoguće je nešto napraviti kroz noć. Do 1993. godine praktički nisam ni jeo tijesto, malo sam znao o njemu. Danas smo vodeći u regiji, a ovo što danas otvaramo je vrhunac tehnološke opremljenosti – istaknuo je Raguž. A riječ je o projektu čija je ukupna vrijednost 30.177.443 kune, a iz Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.

Osigurana su bespovratna sredstva u iznosu od 8.189.100 kuna. Kako je rekao voditelj projekta Nikola Raguž, projekt je usmjeren na jačanje tržišne pozicije, rastu prodaje i izvoza čime se ujedno doprinosi jačanju konkurentnosti i održivosti poduzeća, ali i prehrambenog sektora u cjelini.

Tim projektom izgrađen je novi skladišni prostor od 2760 četvornih metara, nabavljena linija za proizvodnju kratke tjestenine kapaciteta 1000 kg na sat čime se kapaciteti proizvodnje kratke tjestenine povećani za 116%, a ukupni proizvodni kapacitet za 56%.

Razvijena su dva nova proizvoda koje je poduzeće predstavilo na Međunarodnom prehrambenom sajmu SIAL u Parizu i ono posebno važno, osnovana je Akademija tjestenine koja će imati za cilj razvoj i testiranje novih proizvoda i načina pripreme jela od tjestenine i tako promovirati njihovo veće korištenje u ugostiteljstvu i turizmu te domaćinstvima. Ovim projektom će biti otvorena i nova radna mjesta.

U svoj čestitki i divljenju župan Posavec je istaknuo kako je ovo primjer hrabrosti u poduzetničkim vodama. Izrazio je divljenje gospodinu Ragužu i svima poput njega što njeguju poduzetnički duh, što zapošljavaju i redovito isplaćuju plaće.

– Ovo je pozitivna hrvatska priča. Došao sam da vam se naklonim i zahvalim za početak priče iz koje se hrane mnoga usta u Hrvatskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini- istaknuo je u svom govoru ministar Tolušič koji je uz članove obitelji presijecanjem vrpce objekt i otvorio, a blagoslovio ga je fra Tomislav Božiček.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije