ZIMSKA SLUŽBA dobila zadatke od gradonačelnika Srpaka

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak je sazvao sastanak na kojem je dao naloge Odsjeku za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Grada Mursko Središće, te njegovom voditelju Antunu Šimuniću i referentu za komunalno redarstvo Dragi Belšu vezano uz organizaciju rada zimske službe. Na sastanku su bili prisutni i vlasnik tvrtke Autoprijevoz niskogradnja Branko Žganec i Miljenko Zobić kao njegov podizvođač.

Proanalizirala se dosadašnja organizacija, te je gradonačelnik dao nalog da se na vrijeme počne s čišćenjem ulica kako bi bilo što manje ugaženog snijega, a što po ugovoru o zimskoj službi mora biti kod 5 cm napadalog snijega ili po pozivu gradske komunalne službe.

Također je naloženo da se sole sve ulice po potrebi, s time da se rad odvija po prioritetima i to u smislu da se prvo sole uzbrdice i nizbrdice na području čitavog grada, zatim ulice sa obrazovnim ustanovama, vrtićima, ambulante i važnijim gradskim službama, a nakon toga sve preostale ulice na području grada.

– Molimo građane za razumijevanje, jer se ne može u istom vremenskom okviru posoliti svaka ulica – rekao je gradonačelnik i naložio da se priskrbe dostatne količine soli i sipine, te da se po potrebi na kritičnim mjestima soljenje ponovi.

Također je naloženo Odsjeku za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da gradski komunalni djelatnici na vrijeme očiste pješačke staze, a također prema prioritetima važnosti, te da se u centru grada sve staze i parkinzi tretiraju solju, a po potrebi i na ostalim kritičnim mjestima.

Uz to ponovo se mole građani i vlasnici komercijalnih objekata da ispred svojih domaćinstava i lokala na vrijeme očiste snijeg. – Smatramo da kažnjavanje mora biti samo krajnja mjera, a da je promjena navika puno bolji i dugoročnije i korisniji put od mogućeg kažnjavanja.

Znamo da se u tim uvjetima pojavljuje niz problema, npr. od ponovnog zatrpavanja već očišćenih staza od strane ralica, niskih temperatura, neučinkovitost soljenja kod niskih temperatura, ali isto tako zajedničkim angažmanom se taj problem može u dobroj mjeri popraviti – zaključio je Dražen Srpak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije