LAG-u MURA – DRAVA dodatnih 353 tisuće kuna

U siječnju 2017. godine Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izdala je konačne Odluke o odabiru LAG-ova za provedbu lokalnih razvojnih strategija (LRS) koje su izrađene u okviru podmjere 19.1. ‘Pripremna pomoć’ iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Nakon što je privremenom Odlukom LAG-u Mura-Drava dodijeljeno 7 054 021 kunu taj je iznos u konačnoj Odluci dobivenoj u siječnju 2017. uvećan za 352 701 kunu, te on sada iznosi 7 406 722 kuna.

U okviru provedbe vlastite Lokalne razvojne strategije do 2020. godine, LAG Mura-Drava planira raspisivati natječaje za provedbu nekoliko podmjera iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020.

Prema riječima predsjednika LAG-a “Mura – Drava” Marija Moharića, navedene podmjere odnose se, između ostaloga, na potpore za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, potpore za ulaganja u preradu, marketing i razvoj poljoprivrednih proizvoda, ulaganja u fizičku imovinu, potpore ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnom području, potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, ulaganja u razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima, ulaganja u pokretanje, te poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturnu aktivnost, povezanu infrastrukturu i ostalo.

Od ukupnog iznosa, za provedbu projekata iz gore navedenih podmjera, predviđeno je 5 374 492 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije