MEĐIMURSKI VOĆARI Tomislav Horvat i dalje predsjednik

Međimurska udruga za integriranu proizvodnju voća, u petak, 27. siječnja u restoranu Zlatni breg u Zasadbregu, održala je svoju godišnju izbornu skupštinu kojoj je nazočilo četrdesetak voćara.

Izvješće o radu udruge u proteklom razdoblju podnio je Mladen Dobranić, tajnik udruge, rekavši kako je u potpunosti ispunjen plan i program rada, a najviše se radilo na edukaciji članstva, sudjelovanju na raznim seminarima i predavanjima, kao i sajmovima i izložbama doma i u svijetu.

Dobranić je predstavio i plan rada za 2017. godinu, koji je sličan prošlogodišnjem, te posebno, kao osnovni cilj naglasio udruživanje voćara za izgradnju hladnjače i usmjeravanje tržišta voća.

Voćari su jednoglasno za predsjednika izabrali Tomislava Horvata iz Donjeg Kraljevca, za tajnika Mladena Dobranića iz Brezovca, a za blagajnika Zvonimira Kovačića iz Hlapičine, koji su ove dužnosti obnašali i u minulom razdoblju.

Izabran je i novi Nadzorni odbor u gotovo istom sastavu kao i do sada. U raspravi i razgovoru voćari su kazali kako su u vrlo teškoj situaciji, pohvalili dosadašnji rad ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te izrazili vjeru i nadu kako će ih ove godine izbjeći sve nepogode, koje su ih lani dovele gotovo na prosjački štap.

Tvrtka ‘FITO promet’ održala je stručno predavanje na temu zaštite voćaka, predstavivši nova sredstva koja su efikasna i u skladu s pozitivnim propisima i standardima Europske unije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije