PORASLE CIJENE POVRĆU Odredite se gdje ćete proći jeftinije

Danas ujutro bilo je sumarno na čakovečkom ‘placu’. Prodavača tek nekoliko, temperatura 9 ispod nule, a nas su zanimali oni koji nude povrće kako bi usporedili njihove cijene u odnosu na period dolaska ekstremnih hladnoća kada ga je dosta stradala zbog neadekvatnog skladištenja pa je bilo neminovno da nedostatak povrća diktira cijene.

Tek smo na jednoj tezgi pronašli prodavača koji je nudio salatu, kelj i svežnjeve mrkve. On je salatu kristal, kao i ostali koji dolaze na tržnicu, nudio po cijeni od 30 kuna za kilogram, a što je za 10 kuna više u odnosu na prethodni period, dok je endiviju prodavao za 25 kuna, a ranije je njena cijena bila 15 kuna.

Nudio se je i kelj po 12 kuna za kilogram u odnosu na ranijih 10 kuna, a vezica peršina za 5 kuna gdje se cijena nije mijenjala. Rekao nam je kako su kod njih cijene porasle u trendu s ostalima.

Prošetali smo trgovačkim centrima gdje se salate nude po glavicama. Tako je cijena kristal salate 8,99 kuna, špinata 16,99, poriluk se prodaje u prosjeku za 17,99 po kilogramu, mrkva svežanj 5,99. Na akciji je celer čija je cijena 3,99 za kilogram.

Mladi kupus je 8 kuna za kilogram, kupus bijeli 4,99, a kilogram kelja je za lipu jeftiniji nego na ‘placu’. Cvjetača se prodaje za 15,99, a brokula za 12,99 za kilogram.

I u centrima su ponude različite tako da u nekima možete kupiti tek nekoliko vrsta povrća, mahom onog koji ne traži svježinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije