TZ SVETI MARTIN Kandidirali projekt vrijedan 2 milijuna kuna

Općina Sveti Martin nas Muri je prema ‘Europskom fondu za regionalni razvoj’ (EFRR) kandidirala projekt ‘Uređenja Skelarske kuće s poučnom eko stazom i biciklističkom stazom u krajobrazu Mura’. Točnije ulagati će se u projekt ‘Promicanje održivog razvoja prirodne baštine’, s ciljem privlačnosti i obrazovnog kapaciteta te uspostave boljeg upravljanja posjetiteljima odredišta prirodne baštine.

Vrijednost projektnog prijedloga iznosi 2 milijuna kuna, a bespovratno se dodjeljuje 85 posto ukupno odobrenog iznosa. U Turističkoj zajednici Općine Sveti Martin na Muri, očekuju da će projekt proći natječaj te da će na terenu radovi započeti, odnosno se nastaviti u proljeće ove godine.

Istovremeno u Turističkoj zajednici obavljaju se pripreme za ovogodišnji ‘Spust murskih ladji’ koji će se održati u nedjelju 5. lipnja i koji nakon niz godina ponovno kao i 2003. godine, starta u Svetom Martinu na Mure, te dalje vodi do Murskog Središća i krajnjeg odredišta Dekanovec.

Naime, zbog odustajanja Općine i Turističke zajednice Beltinci (Slovenija) niti druge slovenske općine kao i austrijski Bad Radkesburg, nisu iskazale interes za dosadašnji međunarodni karakter ove priredbe (odnosi se na prolazak mjestima u Austriji, Sloveniji i Mađarskoj), koju su prije 16 godina osmislili Franjo Makovec i Branko Polanec iz Svetog Martin a na Muri i koja prošle godine po prvi puta nije održana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije