OBITELJ ŠTAMPAR Potrošači naših vina dobivaju najbolje što može biti

Kada u podrumu obitelji Štampar u Svetom Urbanu zateknemo Bojana, glavu obitelji i stvaratelja modernog obiteljskog podrumarstva i vinarstva, trebate znati kako je u pitanju nešto vrlo zanimljivo i navještaj je nečeg dobrog.

Tako u ove dane ‘Vincekovoga’ u velebnom obiteljskom podrumu Bojan toči, gleda i ispija gutljaje vina od kojeg očekuje izvrsne rezultate u godini koja je pred svima nama.

‘Bogu zahvaljujemo za lanjsku godinu, koja, kada govorim o grožđu i vino govorim, je bila jako dobra, što se sada oslikava u našim vinima. Istina, šećem od bačve do bačve, od ‘inoxice do inoxice’, gledam, kušam, mirišem i ocjenjujem, držeći se onoga da ako je dobro meni dobro će biti i drugima.

I uistinu, sva su vina jako dobra i kojeg god da odabereš za svog favorita ne možeš pogriješiti. Međutim, posebno se ističe sauvignon, vino koje ima atribute vrhunske kapljice, od lijepe boje, svježine okusa, umjerene sortne arome i solidnih alkohola.

Sauvingnon će biti naš adut na tržištu i u kupicama potrošača koji se odluče za naša vina, a odmah su tu pušipel, graševina, silvanac zeleni, te posebno cabernet sauvignon i gamay o čemu drugi puta, najavljuje ovogodišnju vinsku sliku Bojan Štampar, istinski poznavatelj vina čija povijest započinje 1913. godine, kada su se njegovi preci odlučili posvetiti uzgoju dobrih vina, a potom su on i sin David dostigli razinu koja je ponos ne samo obitelji nego i Lijepe naše.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije