Nova hibridna vozila u ČAKOM-ovom voznom parku

>> Nova hibridna vozila u ČAKOM-ovom voznom parku

Predstavnici Gradskog komunalnog poduzeća ČAKOM, na kraju poslovne godine, predstavili su čelnicima Mjesnih odbora i poslovnim parnterima četiri nova vozila, od kojih su dva hibridna, kupljena u svrhu odvojenog skupljanja otpada. Na taj način obnavlja se i zamjenjuje stari vozni park, prate se ‘zelene i moderne’ tehnologije koje doprinose zaštiti okoliša, ali i uštedi.

Investicija je to vrijedna milijun 484 tisuće kuna plus PDV-a, istaknula je direktorica ‘Čakoma’ Snježana Tkalčec Avirović. Time, poduzeće ima ukupno 5 hibridnih vozila i prednjači u tome na državnoj razini, dodala je.

Bila je to prilika da se sumiraju ovogodišnje aktivnosti u ‘Čakomu’ i najave nove, ali i kaže da je 2016. godina bila uspješna godina za ‘Čakom’ i njihovih 180-tak djelatnika. U ovoj godini izgrađeni su novo reciklažno dvorište i sortirnica, proširena je zona parkiranja, vodilo se računa o uređenju zelenih površina i groblja, a preuzeto je prikupljanje komunalnog otpada u Općini Štrigova te pogrebni ceremonijal u općini Nedelišće.

– Ono čime se vesele korisnici, a što je omogućeno novom poreznom reformom, od sljedeće godine, bit će niže cijene odvoza otpada, najavila je Tkalčec – Avirović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije