Ministar Tolušić boravio u Čakovcu i Varaždinu

Danas je u Čakovcu i Varaždinu te njegovoj okolici, boravio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sa suradnicima.

Prvo je u Čakovcu pohodio tvrtku ‘Perutnina –Pipo’, gdje je razgovarao s čelnim ljudima predvođeni glavnim direktorom Hrvojem Prkačinom i razgledao proizvodne pogone, te ustvrdio kako se radi o modernoj tvrtki, koja proizvodi visokokvalitetne proizvode koje sa sigurnošću u kakvoću i zdravstvenu ispravnost konzumiraju milijuni ljudi u Hrvatskoj i svijetu.

Potom je u Šemovcu obišao OPG ‘Mario Magdalenić’, koji se bavi tovljenjem brojlera u najmodernijim uvjetima postižući solidnu financijsku dobit, proizvodeći za varaždinsku ‘Koku’.

A upravo Koka i njezina ‘Farma za tov brojlera broj 9’ u Kučanu Gornjem bila je slijedeća Tolušićeva postaja, gdje ga je s radom farme izvijesti direktor Koke, Stjepan Sabljak. Upoznat je s uzgojem brojlera za potrebe u vlastitoj proizvodnji više vrsta pilećih proizvoda za domaće i strano tržište.

Svoj boravak u ovom dijelu Hrvatske za koji je kazao kako je sam vrh hrvatske proizvodnje i prerade mesa, poglavito pilećeg, Tolušić je završio u Varaždinu i Jalkovcu gdje je razgledao Tvornicu stočne hrane ‘Blagodar’ i proizvodne pogone ‘Industrije mesa Koka’, gdje se proizvode panirani i pečeni proizvodi. Tu je o kompaniji Vindija i Koka govorio Dragutin Drk, njezin prvi čovjek.

Obraćajući se novinarima ministar Tolušić je kazao kako se danas uvjerio u visoku tehnologiju uzgoja brojlera te proizvodnje pilećeg mesa i drugih artikala, kao i u visoku sigurnost uvjeta u kojima se sve to obavlja, pod strogim nadzorom inspektora i veterinara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije