Potvrđena salmonela u purećem hamburgeru

Ministarstvo poljoprivrede izvijestilo je danas da je laboratorijski nalaz upravo potvrdio salmonelu u proizvodu Pureći hamburger sa ružmarinom, koji se osim u Plodinama prodavao i u Sparu i Kauflandu.

>>> Salmonela i u purećem hamburgeru sa ružmarinom iz Plodina

“Na osnovi obavijesti koja je jučer proslijeđena javnosti u vezi sumnje da proizvod Pureći hamburger sa ružmarinom sadrži bakteriju Salmonella spp., trgovački lanci SPAR HRVATSKA i KAUFLAND HRVATSKA k.d. su prijavili da su isti proizvod imali u svojim maloprodajnim objektima te su ga povukli iz prodaje.

S obzirom da je sanitarna inspekcija nadležna za kontrolu upakirane hrane životinjskog podrijetla u maloprodaji ista je o nesukladnom proizvodu u trgovačkom lancu PLODINE d.d. i sumnji da se proizvod nalazi i u drugim maloprodajnim objektima obaviještena dana 19.11.2016. godine u 17.30. putem e-pošte od strane HR RASFF-a.

Do trenutka pisanja ove obavijesti nemamo podatke o rezultatima nadzora istih”, priopćilo je Ministarstvo.

Spar i Kaufland proizvod su uklonili sa polica i pokrenuli povlačenje s tržišta i opoziv. Veterinarska inspekcija i dalje provodi inspekcijske nadzore u distribucijskim centrima vodećih trgovačkih lanaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije