Mladen Novak: Cilj nam je da prosječna plaća u Međimurju bude 1000 eura

U općinskoj Vijećnici u Nedelišću danas je potpisan prvi kupoprodajni ugovor za dvije parcele ukupne površine 24 tisuće kvadratnih metara u Gospodarskoj zoni Goričica Nedelišće uz državnu cestu D3 između Pušćina i Nedelišća. Obje parcele je kupila tvrtka Machiper Oprema koja trenutno posluje u iznajmljenom prostoru u Slobodnoj zoni Varaždin u Trnovcu Bartolovečkom. Ugovor o kupnji, odnosno prodaji parcela potpisali su općinski načelnik Darko Dania i direktor tvrtke Machiper Oprema, Goran Grgić.

>>> U Nedelišću potpisan prvi ugovor o prodaji zemljišta u zoni Goričica

Na dobro obavljenom poslu, kako je kazao na potpisivanju prvog ugovora za Goričicu, Općini Nedelišće čestitao je i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak.

– Međimurska županija također je u proteklom periodu bila dosta uključena u pružanju pomoći provedbe ovog projekta. Gospodarska zona Goričica uvrštena je u rang listu proritetnih gospodarskih zona Međimurske županije, odnosno dobivanja zemljišta od strane države, a isto tako i u samoj finalizaciji prodaje prvih dviju parcela.

Ono što je nama posebno važno u Županiji je to , da u Goričicu dolaze proizvodne tvrtke koje će ostvarivati dodanu vrijednost, a metaloprerađivačka industrija kakvom se bavi Machiper Oprema to sigurno može. Ono što smo si u Županiji zacrtali kao sljedeći cilj, istaknuo je Novak, je “klub tisuću”, odnosno cilj da prosječna plaća u firmama na području Međimurja bude u protuvrijednosti 1000 eura.

Neki od međimurskih poduzetnika približavaju se tomu, pa smatram da bi i oni koji dolaze ne samo ovdje u Gospodarsku zonu Goričica već u ostale krajeve Međimurja trebali ići prema tom cilju jer, smatra Novak, jedino zadovoljan i dobro plaćeni radnik kvalitetno radi i ostvaruje dobit za sebe i poslodavca.

Isto tako svaki poduzetnik se bavi svojim poslom kako bi zaradio, a u Općini Nedelišće vjerujem, da će pronaći dobrog sugovornika i poslovnog partnera koji će mu omogućiti sve ono što treba kako bi bio što uspješniji u svojem poslovanju i time pridonio još većoj kvaliteti života onih ljudi koje zapošljava ili će ih tek zaposliti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije