RWE Energija omogućila besplatan izlet učenicima iz Čakovca i Kotoribe

Kompanija RWE, jedan od vodećih opskrbljivača električnom energijom i plinom u Republici Hrvatskoj organizirala je danas za učenike III. Osnovne škole Čakovec i Osnovne škole Jože Horvata iz Kotoribe besplatan posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla i najvećim znamenitostima Grada Zagreba.

Riječ je o redovitim aktivnostima RWE-a kojima je cilj popularizacija znanosti i tehnike kroz posjet Tehničkom muzeju te omogućavanje razgledavanja znamenitosti Grada Zagreba, odnosno posjet Kaptolu, Gornjem i Donjem Gradu te Gradecu uz stručno turističko vodstvo. Sponzor cjelokupnog aranžmana je kompanija RWE koja je ujedno i glavni sponzor Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

– RWE je jedna je od pet vodećih europskih energetskih tvrtki, i druga po snazi na hrvatskom tržištu. Mi aktivno sudjelujemo u različitim programima koji pomažu rast i razvoj lokalnih zajednica. Drago nam je da kao energetska kompanija možemo doprinijeti afirmaciji i približavanju tehničke znanosti mlađim generacijama. Ovakve projekte smatramo temeljem našeg društveno odgovornog poslovanja, istaknuo je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

U posljednje dvije godine u okviru programa posjeta osnovnih i srednjih škola Tehničkom muzeju i Gradu Zagrebu, RWE je omogućio besplatan dolazak za ukupno 400 učenika i njihovih profesora iz Siska, Petrinje, Hrvatske Kostajnice, Đurđevca, Zaboka, Zlatara i Osijeka.

– Zahvaljujemo tvrtci RWE što je omogućila ovaj izlet za naše učenike i profesore. Vjerujemo kako će učenici tijekom ove školske godine svakako iskoristiti znanja koja smo danas dobili i kroz obilazak Tehničkog muzeja Nikola Tesla i obilaskom Grada Zagreba, kazala je Elizabeta Heček, profesorica iz III. Osnovne škole Čakovec.

– Učenicima i njihovim profesorima pokazali smo sve zbirke u muzeju, a svima se najviše svidio Planetarij i demonstracijski kabinet Nikole Tesle u kojem su se pobliže upoznali s najvećim izumima tog svjetskog znanstvenika”, rekao je Marijo Zrna, glasnogovornik Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije