EGTS-u ‘Mura regija’ 5,3 milijuna mađarskih forinti

EGTS je instrument Europske komisije kojim se želi olakšati teritorijalnu suradnju i promicati prekograničnu, transnacionalnu i međuregionalnu suradnju država članica, njihovih regionalnih i lokalnih vlasti, s provedbom programa koje sufinancira Europska unija.

EGTS ‘Mura regija’ sačinjavaju donjomeđimurske općine, općina Legrad i pomurske općine u Mađarskoj. EGTS ‘Mura regija’ javio se natječaj Ministarstva vanjskih poslova i trgovine u Budimpešti otvoren u proljeće 2016. godine, za dobivanje sredstava za funkcioniranje EGTS-a.

Nakon nekoliko vrlo sadržajnih posjeta predsjednika EGTS-a Marija Moharića i njegovog zamjenika Ištvana Tišljera mađarskom ministarstvu vanjskih poslova i trgovine, proteklog tjedna došli su i pozitivni rezultati natječaja te je u Budimpešti potpisan ugovor o dodjeli 5,3 milijuna forinti.

Predsjednik Mario Moharić pojasnio je da se radi o 130.000,00 kuna, kojima će se financirati zaposlenje projekt menadžera te za promiđbene aktivnosti EGTS-a.

– Mađarsko Ministarstvo vanjskih poslova i trgovine ovakav natječaj će raspisati i u svibnju 2017. godine kada se nadamo ponovnom dobivanju sredstava, kako bi ured u Serdehelju stručno ekipirali te mogli započeti aktivno povlačiti sredstva iz EU fondova za projekte u Međimurju i mađarskim pograničnim mjestima.

EGTS ‘Mura regija’ trenutno se natječe sa svoja dva projekta u koje su uključene sve članice i nadamo se pozitivnim rezultatima tijekom mjeseca studenog ove godine – rekao nam je Moharić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije