Goričan dobar primjer za model izgradnje širokopojasnog interneta

Završetkom izgradnje širokopojasnog interneta sa brzinama od 50 do 500 Mbit/s, omogućenim besplatnim priključkom za sve mještane Goričana a uskoro i novim pogodnostima za najpotrebitije mještane, širi se krug općina i gradova koji se interesiraju za model izgradnje i način financiranja ovog projekta.

S namjerom da dobiju informacije iz prve ruke, u Goričanu je boravila delegacija Grada Krapine, gradonačelnik Zoran Gregurović, predsjednik Gradskog vijeća Krapine Željko Pavić i još troje suradnika.

Načelnik općine Goričan Mario Moharić iznio im je kronološki izgradnju mreže, uputio ih na moguće probleme te predao odluke općinskog vijeća Goričan koje su prethodile početku izgradnje, pohvalio se i velikim interesom umirovljenika za savladavanje korištenja računala i interneta zbog čega je općina Goričan pokrenula edukaciju ove skupine mještana koja trenutno se odvija u općinskim prostorima.

Načelnik Moharić tom je prigodom gradonačelniku Krapine poklonio monografiju svoje općine. Dogovorena je buduća suradnja i na ostalim područjima, a posebno na kulturnom planu te je prihvaćen poziv za skori službeni posjet Krapini.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije