Beerfest Sjever – Međimurski Pivski Festival, 7. i 8. listopada u Čakovcu!

Zanatski pivski festival u srcu Čakovca? U srednjovjekovnom dvorcu i bivšoj industrijskoj tvornici preuređenoj u pivnicu?

Da, baš to je idealan scenarij i opis lokacija u kojima će se od 7. do 8. listopada održati treći Beerfest Sjever – Međimurski Pivski Festival, jedan od važnijih nezavisnih i zanatskih pivskih festivala. Po treći puta, BFS će se održati u Čakovcu ovog listopada, u dobro znanim prostorijama Starog Hrasta te po prvi puta i u restoranu Shamper u atriju Starog Grada, višestoljetnog dvorca obitelji Zrinski u centru Čakovca.

U dva dana festivala predstavit će vam se brojni regionalni zanatski, craft pivari, pivovare, ali i majstori iz kućne radinosti, tzv. “homebreweri”. Uz desetak pivovara iz regije Međimurci i zainteresirani posjetitelji će moći probati neke najnovije craft i zanatsko pivo, okušati se u kuhanju pive, ali i okusiti prigodne pivske gastro specijalitete.

Po prvi puta će se u Međimurju predstaviti i The Garden Brewery, pivovara Nicka Colgana i ekipe iza Garden Festivala! Sa zagrebačkog Žitnjaka tako nam stiže spoj pive, glazbe, iskustva i najbolje zabave, a što nude i kako se zabavljaju provjerite u petak na otvaranju Beerfesta! Uz Garden na #BFS3 dolaze i svima poznate Zmajska pivovara, Varionica, Daruvarska, Pulfer, Kahli, a tu je i mlada, ali i iskusna pivovara Crafter’s i mnoge druge!

Program počinje u petak 7. listopada otvaranjem festivala i predstavljanjem najmlađe međimurske pivovare “Međimurski Lepi Dečki Brewery” u Shamperu i atriju Starog Grada, a potom i After Craft Beer druženjem u Starom Hrastu.

U subotu 8. listopada kroz dnevni program u atriju Starog Grada moći ćete vidjeti kako se kuha piva, što sve treba za uspješan proces, koje su razlike između hmeljeva, sladova i saznajte male čarolije velikih pivara. Kućni majstori piva će tako predstaviti proces kuhanja pive koji će trajati čak sedam sati!

Sigurni smo da će svi zainteresirani moći vidjeti procese kuhanja pive I cijeniti taj “čarobni” napitak još više. Uz druženje s homebrewerima i predavanja, festival će kulminirati s velikom ponudom craft i zanatskih piva u Starom Hrastu.

Od popodnevnih sati zabava će se nastaviti na sajmu piva i pivovara u bivšoj tvornici Stari Hrast, danas pivnici i pivovari, gdje će svi zainteresirani moći uživati u vrhunskim hrvatskim zanatskim pivima, prigodnoj gastro ponudi i odličnoj glazbenoj kulisi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije