Deratizacija u Orehovici, Vulariji, Podbrestu i romskom naselju

Djelatnici tvrtke Sanitacija d.o.o., Koprivnica provest će uništavanje štakora u naseljima Orehovica, Vularija, Pobrest i romsko naselje. Trovanje štakora provest će se izlaganjem zatrovanih meka djelatne tvari bromadiolon, za koji je antidot vitamin K-1, na sva mjesta gdje se obično pojavljuju štakori (podrum, dvorište i eventualno tavan).

Ako štakori pojedu sve izložene otrovne meke, pozivaju građane da odmah nazovu tvrtku Sanitacija d.o.o. Koprivnica, na telefon 048/622-670 radnim danom od 8-15 sati.

Da bi se osigurao uspjeh u borbi protiv štakora, a uz to izbjegle eventualne nezgode, stanovnici se obvezno trebaju pridržavati slijedećih naputaka:

1. Surađivati s ekipama koje provode suzbijanje štakora, tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti otrovne meke
2. Odstraniti iz podruma i dvorišta smeće, a osobito otpatke hrane
3. Za čitavo vrijeme trajanje deratizacije onemogućiti malodobnoj djeci pristup na mjesta na kojima je postavljen otrov za štakore
4. Skloniti sve životinje i kućne ljubimce na sigurna mjesta gdje ne mogu doći do otrovnih meka
5. Zabranjuje se dirati ili premještati zatrovane mamce
6. U slučaju gutanja otrova, odmah se javiti najbližoj zdravstvenoj ustanovi

Pozivaju se građani da se u cijelosti pridržavaju gornjih naputaka jer će za svu štetu, kao i za eventualno oštećenje zdravlja snositi odgovornost svatko za sebe, a roditelji za svoju djecu.

Izlaganje otrova za štakore obavit će se dana 14. i 15.09. u Orehovici, a 15. i 16.09. u Vulariji, Podbrestu i romskom naselju, svakim danom od 8 do 16 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije