E- impuls predstavljen u Murskom Središću

Darko Horvat, ministar poduzetništva i obrta i predsjednik Uprave HAMAG-a, Vjeran Vrbanec u ponedjeljak suu Murskom Središću predstavili ‘E-impuls’ – program dodjele potpore male vrijednosti koji definira ciljeve, uvjete i postupke namijenjene poboljšanju malog i srednjeg poduzetništva. Riječ je o ukupnim ulaganjima od 8,69 milijardi kuna ili 1,141 milijardi eura.

Svrha i cilj ulaganja je potaknuti mikro i mala poduzeća u sektoru proizvodnje i proizvodnih usluga bespovratnim potporama u svrhu jačanja konkurentnosti. Poduzetnici prijave mogu podnijeti do kraja rujna ove godine, preporučenom poštanskom ili osobnom dostavom u Ministarstvo poduzetništva i obrta, Ulica grada Vukovara 78 u Zagrebu.

Horvat je naglasio kako je njegovo ministarstvo znatno smanjilo i skratilo put prema aplikacijama, odnosno podnositelji prijava za dodjelu sredstava ne trebaju više toliko papirologije kao do sada. – Ovo je prvi projekt za koji vam ne treba konzultant, nazočnima je poručio Horvat. Veliku pomoć podnositeljima prijava za dodjelu sredstava pruža HAMAG-BICRO koji je i odgovoran za nadzor osiguranja ugovora u skladu s ugovornim odredbama.

Njegov predsjednik uprave Vjeran Vrbanec naglasio je kako HAMAG-BICRO bankama daje jamstva umjesto poduzetnika i obrtnika, te da postoje mali i mikro zajmovi. – Nitko na novčanom tržištu ne daje tako povoljne uvjete kao mi, naglasio je Vrbanec i pozvao poduzetnike i obrtnike da do 1. listopada podnesu prijave za potpore na projekte.

Gradonačelnik Dražen Srpak pozvao je poduzetnike i obrtnike da iskoriste pogodnosti ‘E-impuls’ programa, a čitava prezentacija nalazi se i u Gradskoj upravi, kao i na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta i HAMAG- BICRO-a.- Tvrtke koje posluju na području Grada Mursko Središće u posljednje vrijem gotovo su udvostručile broj zaposlenih i rade punim kapacitetima, što govori o sve povoljnijoj klimi u gradu.

Uskoro započinje izgradnja dječjeg vrtića, doma za starije i nemoćne osobe i drugih objekata. Gospodarska zona ‘Brezje’ spremna je primiti zainteresirane za izgradnju proizvodnih i sličnih pogona i hala. Biti će ‘dizalica’ u Murskom Središću, optimistički je poručio Srpak.

Jučerašnjem skupu nazočilo je četrdesetak ljudi iz poduzetništva, obrta i politike s područja Grada Mursko Središće i susjednih općina, koji su Horvatu i Vrbancu postavili više pitanja, ali se i potužilo na mnoge zapreke koje im stoje na putu za dobivanje potpora i kredita.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije