FOTO: Pohod po vinorodnom svetomartinskom kraju

Najbolji uvod u one ‘vatrene’ Dane turizma Općine Sveti Martin na Muri, koji svoj vrhunac imaju narednog vikenda bio je tradicionalni Pohod po vinorodnom svetomartinskom kraju kojeg je organizirala Udruga voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri.

Predsjednik udruge svestrani i uvijek raspoloženi i mnogim saznanjima obdareni Mladen Dobranić, ‘hodočasnike’ je okupio na imanju magistra Tomislava Tomšića u Gradiščaku, odakle su krenuli u osvajanje svega lijepoga i dobroga u Kapelščak, te nadalje oko kapele svete Margarete i nazad odakle se krenulo gdje je Jastreb senior pripremio odojka i graha, što je uredno poslužio Zdravko Šafarić uz podršku kuma Štefa Matjačića.

A u kletima i vinogradima imalo se što vidjeti i kušati. Vina su premda već na dnu bačvi još uvijek jako dobra, a rodni trsovi sa zdravim grožđem najavljuju dobru berbu i još bolje vino. Bilo je kruha z slaninaj, sira, pogača i kolača, mesa z tiblice i još mnogo svega dobroga što domaće ruke spremiti znaju i mogu.

Da je sve u vinogradima i na brajdama dobro i da će berba biti dobra kazao je magistar Milorad Šubić, poručivši vinogradarima neka bdiju nad vinogradima i grozdovima svojim, jer moguće je da zrakom nešto nepogodnoga doleti.

Čvrstom vjerom kako nepogoda neće biti hodočasnici su pohod okončali druženjem, pjesmom i plesom uz glazbeni sastav kojeg predvodi zvijezda ovog podneblja August Dvanajščak, te pozivom na idući pohod, ali i na Dane turizma koji su na rasporedu narednih dana.

Prvo je u petak 12. kolovoza od 20 sati kod Mlinarske kuće na rasporedu Koncert Dominika Padarića i prijatelja, te POOL partyjem u Termama Sveti Martin od 17 do 23 sata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije