Kreće izgradnja kanalizacije u Čehovcu

Gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, sa svojim suradnicima, zamjenikom gradonačelnika Zdravkom Kvakanom, pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Željkom Poredošem, predsjednikom Mjesnog odbora Čehovec Matijom Strahijom i predstavnicima Gradskog komunalnog poduzeća Pre-kom d.o.o, primio je u službeni posjet generalnog direktora Hrvatskih voda Zorana Đurokovića, direktora Međimurskih voda Vladimira Topolnjaka, zamjenika ministra zaštite okoliša i prirode Maria Šiljega, te pomoćnika ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milana Rezu.

Radni je sastanak održan u srijedu, 6. srpnja u prostorijama Grada Preloga.

Tema radnog sastanka bila je financiranje i realizacija projekta izvedbe radova na sanitarnoj i oborinskoj kanalizacijskoj mreži naselja Čehovec. Sukladno dogovoru, nakon uspješno završenog postupka javne nabave za navedene radove, u petak 15. srpnja 2016. godine slijedi potpisivanje ugovora s izvođačem radova.

Radovi će krenuti u najkraćem mogućem roku, a sva investicija će biti sufinancirana od strane Hrvatskih voda i Grada Preloga. Također, jedna od tema radnog sastanka bila je i izgradnja Centra za ponovnu uporabu na području Grada Preloga.

Gradsko komunalno poduzeće Pre-kom d.o.o. pripremilo je projektno – tehničku dokumentaciju za izgradnju Centra te se očekuje raspisivanje javnog poziva za sufinanciranje izgradnje. Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg i pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Milan Rezo obećali su pomoć pri realizaciji ovog projekta, piše Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije