Gospodarsko izaslanstvo iz Međimurja u posjetu Subotici

>> Gospodarsko izaslanstvo iz Međimurja u posjetu Subotici

Na poziv Regionalne privredne komore Subotica i Generalnoga konzula Republike Hrvatske u Subotici, gospodina Velimira Pleše, 2. i 3. lipnja gospodarstvenici Županijske komore Čakovec posjetili su jubilarni, deseti Međunarodni i regionalni sajam privrede – SuSajam 2016.

S obzirom na to da je ove godine osnovna tema sajma bila agrar, gospodarsko izaslanstvo činili su predstavnici poljoprivredno-prerađivačke industrije Međimurske županije. U okviru posjete Međunarodnom i regionalnom sajmu, održan je niz susreta i posjeta gospodarstvenicima u okolici Subotice.

U Regionalnoj privrednoj komori Subotica susreli su se međimurski i subotički gospodarstvenici. Domaćini ovog skupa bili su predsjednik Regionalne privredne komore, Slobodan Vojinović i generalni sekretar Ivan Vojnić Tunić. Na susretu se razgovaralo o potrebama i mogućnostima ostvarivanja jače gospodarske suradnje i o mogućnostima, načinima i iskustvima koja bi se mogla ujediniti investicijom i projektima.

Međimurski gospodarstvenici prenijeli su svoja iskustva u vezi s pristupanjem EU, kandidiranjem na EU fondove, značajem robne marke te zaštitom tradicionalnih autohtonih proizvoda. Nakon sastanka, uslijedili su B2B razgovori. Pred kraj susreta subotičkim i međimurskim gospodarstvenicima pridružila se i crnogorska gospodarska delegacija.

Ovim susretom proširena je mreža kontakata, čime su stvoreni uvjeti za bolju suradnju, i to ne samo na području poljoprivrede, nego u svim granama gospodarstva. Tijekom svog boravka u Subotici, gospodarstvenici su posjetili i Hrvatsko kulturno prosvjetno društvo Matija Gubec u Tavankutu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije