Međimurske vode 2015. završile s pozitivnim poslovanjem i realizacijom projekata

Prošla, 2015. godina bila je uspješna kako kvalitetom pružene javne usluge vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja, tako i ostvarenim rezultatima u području izgradnje kapitalnih investicija, uz maksimalno angažiranje i trud vlastitih kadrova u pripremanju i apliciranju projekata na EU fondove, te vođenju investicija, kazao je na današnjoj Skupštini društva direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak.

Sve realizirano podržano je pozitivnim poslovanjem i ostvarenom dobiti od 1.277.987,85. kuna, a zbog gubitka ostvarenog u prethodnoj godini Međimurske vode nemaju obvezu plaćanja poreza na dobit.

Ukupni prihodi Društva 2015. godine realizirani su u visini 52.175.928,74 kuna, što u odnosu na Rebalans poslovanja iznosi povećanje za 4,9 %. Povećanje prihoda nastalo je s osnova povećanja prihoda od usluga i naplata šteta.

Ukupni rashodi iznose 50.897.940,89 kuna i veći su za 4,4 % u odnosu na planirane. Povećanje rashoda odraz je povećanog ulaganja u redovno i investicijsko održavanje sustava javne vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja.

Nastavlja se i upravljanje postojećim sustavom vodopskrbe, odvodnje i pročišćavanja

Sustavi vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja funkcionirali su na zadovoljstvo naših korisnika usluga i u skladu sa zakonskom regulativom, kazao je Topolnjak, a stalna ulaganja i modernizacije poboljšavaju kvalitetu i sigurnost usluga.

Kvaliteta vode za ljudsku potrošnju na najvišoj je razini zahvaljujući provođenju mjera zaštite izvorišta, održavanju sustava, stručnosti kadrova, kontroli kvalitete vode, postupanjima u skladu sa ISO međunarodnim normama sustava upravljanja: kvalitetom (ISO 9001), okolišem (ISO 14001) i sigurnošću vode za piće (ISO 22000).

Prošle godine isto je tako uloženo oko 8,5 milijuna u radove na vodoopskrbi, većinom na rekonstrukcije koje su pratile radove na kanalizaciji ili na uređenju ulica. U sustav odvodnje, istaknuto je Topolnjak na skupštini, uloženo je 86 milijuna kuna, gotovo cijelo Međimurje bilo je gradilište u prošloj godini i napravili smo zaista puno i to sa vlastitim kadrovima.

Sami smo pripremali investicije, sami aplicirali i na kraju samo vođenje investicija koje je jako veliki posao odradili smo sami sa vlastitim kadrovima. Sve to govori da u Međimurskim vodama imamo stručnjake koji mogu iznijeti i ovako zahtjevne projekte.

Međimurske vode i dalje će biti orijentirane povećanju učinkovitosti i unapređenju pri upravljanju već izgrađenim sustavima vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja, na zadovoljstvo naših potrošača, a isto tako razvoju i izgradnji novih objekata komunalne infrastrukture.

Cilj je izgraditi do 2023. godine sve aglomeracije veće od 2000 ES, (preuzeta obveza Republike Hrvatske od strane EU), a u isto vrijeme već započeti i one manje, na zadovoljstvo naših vlasnika.

Nepodmirene obveza Ministarstva poljoprivrede biti će isplaćene u jednakim ratama u vremenu kroz dvije godine

Moram spomenuti i činjenicu, istaknuo je direktor Međimurskih voda, da je 2015. bila godina Odluke Vlade RH kojom će se u razdoblju 2016. – 2018. godine putem Hrvatskih voda naplatiti oko 42 milijuna kuna nepodmirenih obveza Ministarstva poljoprivrede za već izvedene investicije na području Međimurja, a za koje su se Međimurske vode dugoročno zadužile da bi podmirile obveze prema izvoditeljima.

Svakako bi ovim putem htio zahvaliti svima koji su svojim trudom i zalaganjem nakon višegodišnjih napora doprinijeli i pomogli pri donošenju ove Odluke Vlade RH i omogućiti daljnje funkcioniranje Međimurskih voda, a što je zasigurno najvažnije za naše korisnike, zahvaljujući tomu za sada neće biti povećanja cijene vode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije