Započeli radovi unutrašnje obnove Zalanove zgrade

>> Započeli radovi unutrašnje obnove Zalanove zgrade

Nakon odrađenog postupka nabave bagatelne vrijednosti za unutrašnju obnovu kulturnog dobra kuće ‘Zalan’ u Donjoj Dubravi izabran je najpovoljniji izvođač radova Tekeli projekt – inženjering d.o.o. iz Murskog Središća.

U prostorijama Općine, predstavnik te tvrtke i načelnik Dražen Miser potpisali su ugovor o izvođenju radova. Potpisivanju istog sudjelovao je i Josip Kovač, dipl.ing.arh., predstavnik Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Varaždinu koji je zajedno sa izvođačem Tekeli, soboslikarom Brankom Višnjičem i načelnikom Draženom Miserom odradio uvođenje u posao sukladno projektantskom troškovniku.

Radovi unutrašnje obnove odnose se na zidarske radove, soboslikarske i parketarske radove, koji su krenuli odmah po potpisivanju ugovora, a iste sa 96 tisuća kuna financira Međimurska županija. Svakako je potrebno istaknuti, obzirom da je “Zalan” rješenjem Ministarstva kulture zaštićeno kulturno dobro, radove na obnovi mogu vršiti samo licencirani izvoditelji radova za zaštićena kulturna dobra.

Završetak adaptacije planiran je do Dana Općine, 13. srpnja, no ukoliko se radovi oduže, svakako do najveće manifestacije u tom kraju, “Dana dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje” krajem kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije