FOTO: Otvoreni podrumi ‘zlatni dani’ Urbanova 2016.

>> FOTO: Otvoreni podrumi “zlatni dani” Urbanova 2016.

Minulog vikenda održani su Dani otvorenih podruma na Međimurskoj vinskoj cesti koji su održani u sklopu ‘Dana vina u županiji Zrinskih – Urbanovo 2016. i prema mišljenjima vlasnika podruma, posjetitelja, uglednika, sommeliera, enologa i autora ovog članka bili su ‘zlatni dani’ ovogodišnjeg Urbanova.

>>> Fotogalerija: Urbanovo 2016. – Dani otvorenih podruma (Petak, 20.5.2016.)
>>> Fotogalerija: Urbanovo 2016. – Dani otvorenih podruma (Subota, 21.5.2016.)

Tisuće posjetitelja, prema našim procjenama njih oko šest tisuća, u dva je dana ušlo u podrume i kušaonice svih najpoznatijih međimurskih vinara okupljenih u udruge ‘Hortus Croatiae’ i ‘Vinoljubi’, ali i podrume malih i takozvanih ‘vikendaša’.

Jednodušna ocjena je kako je sve bilo u najboljem redu bez ijednog nemilog događaja i svatko tko voli vino i međimurske gastro posebnosti došao je na svoje. Vrlo lijepo je što su mnogi vinari prodali zavidne količine vina, a jedan vinar nam se povjerio kako je prodao sve raspoložive količine sauvignona. A upravo je sauvignon bio najtraženije vino, dok je pušipel pobrao ukupno najviše i najbolje ocjene, te rizling rajnski i muškat.

Vrata svojih podruma i srdaca širom su otvorile vinske kuće Cmrečnjak, Štampar, Kerman, Kocijan, Danica i Vlado Horvat, Dvanajščak-Kozol, Hažić, Kossi, Lovrec, Medenjak, Tomšić i Kunčić a impresivno Podrum-Štrigova čakovečkog Agromeđimurja i DGA Pjenušci.

O vinima međimurskih vinara puno je toga rečeno, a brojna odličja s posljednjeg ocjenjivanja u ‘Terbotzu’ dokaz su kako se u Međimurju piju najbolja hrvatska vina, a nemali broj ljudi složiti će se kako su najbolja u ovom dijelu Europe.

Posebne pohvale izrečene so o Cmrečnjakovim vinima koje svi ocjenjuju savršenim, za Štamparova kažu da svaki put daju novu dimenziju uživanja, Kermanova su poput mlade dame, mirna a zavodljiva, dok su Medenjakova bajkovita u svakom pogledu, kako i Horvatova, Jakopićeva i druga koja su u samom vrhu kakvoće.

Posebnu priču ispisuju vina Podruma-Štrigova i DGA pjenušci koji svojim tajnovitostima osvajaju nove ljubitelje dobre kapljice, poglavito mladeži koja definitivno zna što je najbolje. Kao što mi znamo kako su ‘Dani otvorenih podruma’ definitivno najbolji dio Urbanova koje ulazi u svoju punoljetnost, a to donosi nove spoznaje o životu koji je uz međimursko vino zaista ugodan.

>>> Fotogalerija: Urbanovo 2016. – Dani otvorenih podruma (Petak, 20.5.2016.)
>>> Fotogalerija: Urbanovo 2016. – Dani otvorenih podruma (Subota, 21.5.2016.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije