Kotoripčanima poticaji od 20 tisuća kuna za uređenje kuće

Saša Setnik, Danijel Štefko, Katica Sokač, Jelena Mikulan, Snežana Matan, Siniša Seličanec i Hrvoje Šulj su prvi potpisnici ugovora o dodjeli financijskih poticaja od 20.000 kuna za uređenje nekretnine na području općine Kotoriba.

Oni su bili ti koji su ispunili uvjete natječaja koje je raspisala Općina za dodjelu poticaja s time da je za isti prikraćeno još šestero interesenata koji nisu udovoljili natječajnim uvjetima. Spomenuti su u utorak u općinskoj vijećnici potpisali ugovore s Općinom koju je zastupao njen načelnik Ljubomir Grgec, a tome je nazočio i njegov zamjenik Roberto Ujlaki.

Spomenuti su vlasnici nekretnina koji su tijekom prošle godine kupili ili naslijedili nekretninu na području Općine na kojoj je izgrađen stambeni objekt kojeg namjeravaju urediti za stanovanje ili se nalazi stambeni objekt u ruševnom stanju kojeg namjeravaju ukloniti i na istoj parceli izgraditi novi stambeni objekt.

Novčani poticaji dani su im iz općinskog proračuna koji je glede toga pretrpio rebalans kako nitko od sedmero koji su udovoljili uvjetima natječaja ne bi ostao prikraćen jer je za te namjene bilo predviđeno 100.000 pa je glede toga za te namjene proračun povećan za 40.000 kuna. Odluku o dodjeli poticaja jednoglasno je prije više od godine dana donijelo Općinsko vijeće Kotoribe.

Što stoji u ugovoru?

Da korisnici poticaja imaju obveze da u roku od 2 godine, nakon odobrenja potpore, prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je odobren poticaj i moraju zadržati prebivalište neprekinuto sljedećih 10 godina bez promjene.

Isto tako, ukoliko se korisnik poticaja odluči za novogradnju, onda mora u roku od 2 godine nakon odobrenja potpore ishoditi akt o građenju i započeti građenje, a 6 godina nakon odobrenja potpore završiti građevinu te zajedno s članovima uže obitelji prijaviti prebivalište na adresi stambenog objekta za koji je odobren poticaj i mora zadržati prebivalište neprekinuto sljedećih 10 godina bez promjene.

Kao jamstvo za ispunjenje uvjeta iz natječaja, korisnik poticaja prije zaključenja ugovora o dodjeli poticaja je Općini dao bjanko zadužnicu najmanje u vrijednosti dodijeljenog poticaja ovjerenu kod javnog bilježnika. Još stoji da u slučaju da korisnik poticaja ne ispuni neki uvjet iz natječaja, dužan je Općini vratiti dobivena sredstva uvećano za zatezne kamate najkasnije 60 dana nakon što nastane neispunjenje nekog od uvjeta.

– Vjerujemo da ćete ostati u Kotoribi barem toliko koliko piše u ugovoru, a željeli bi da to bude doživotno. Smatramo kako ćete uređenjem nekretnina naše mjesto učiniti ljepšim. Želimo vam puno uspjeha i ustrajnosti u tome – rekao je potpisnicima u ime općinskog čelništva načelnik Grgec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije